Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Торт Снікерс з крем-чізом в духовці

Хочете, щоб ваше свято по-справжньому запам’яталося всім вашим гостям? Тоді спечіть цей чудовий торт Снікерс, оповитий ніжним крем-чізом. Спочатку здається, що все дуже складно, насправді ж все не так. Торт готується досить довго, але не складно. Зате результат перевершить всі ваші очікування!

Інгредієнти:

Для коржа:

  • Свіжий гарячий кави – 350 мл
  • Борошно пшеничне – 380 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сода харчова – 7 г
  • Какао-порошок – 90 г
  • Цукровий пісок – 430 г
  • Молоко – 150 мл
  • Ванілін або ванільний цукор – за смаком
  • Розпушувач для тіста – 10 г
  • Олія соняшникова рафінована – 150 мл

Меренга:

  • Обсмажений арахіс – 100 г
  • Білок яєчний – 3 шт.
  • Сіль – невелика щіпка
  • Цукровий пісок – 160 г

Ганаш:

  • Арахіс обсмажений – 0,4 кг
  • Вершки – за смаком
  • Шоколад – 1 плитка
  • Масло вершкове – 50 г

Крем:

  • Згущене молоко – 1 банка
  • Масло вершкове – 180 г
  • Вершки – 100 мл
  • Сир вершковий – 0,3 кг
  • Пудра цукрова – 80 г

Карамель:

  • Цукровий пісок
  • Вершкове масло
  • Вершки

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно приготувати коржі. Робити це слід заздалегідь, не пізніше, ніж за 2 дні свята. Розм’якшене вершкове масло потрібно збити з цукровим піском до придбання маслом однорідної консистенції світлого кольору. У процесі збивання, додайте до масла з цукром трохи ванільного цукру і 3 яйця. Ретельно збийте всі інгредієнти.
  • В окремій мисці змішайте просіяне пшеничне борошно, розпушувач, соду і просіяне через сито какао. Перемішайте. Половину отриманої маси додайте в миску до збитого масла. Змішайте інгредієнти до однорідності.
  • Зваріть свіжий кави і влийте його в тісто (краще попередньо кави процідити через ситечко). Всипте в тісто муку. Ретельно вимісити тісто для коржів.
  • Духовку розігрійте до 180 градусів. Поки духовка нагрівається, підготуйте форми для випічки. Якщо діаметр вашої форми близько 26 сантиметрів, то із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде 2 коржа. Якщо діаметр вашої форми менше, то може вийти 3-4 коржа. Кожен корж випікається в добре розігрітій духовці близько 25 хвилин, готовий корж або немає, можна перевірити, проткнув його зубочисткою. Якщо на ній не залишається слідів тесту – корж можна діставати з духовки.
  • Всі коржі потрібно остудити і, загорнувши в харчову плівку, залишити на ніч у холодильнику. Приготовлені таким чином коржі будуть дуже ніжними і м’якими.
  • На наступний день можна приступати до готування меренги. Арахіс обсмажте на сухій сковороді, а потім поріжте на шматочки ножем або блендером. 3 білки збийте з вказаною кількістю цукрового піску і додайте шматочки горіхів (кількість горіхів регулюйте на ваш смак). Випікайте в духовці формі, рівної по діаметру розміром торта.
  • Банку згущеного молока потрібно відварити протягом 1 години. А потім збити варену згущенку з 180 гр розм’якшеного вершкового масла, перекладіть крем в пакет або кондитерський мішок.
  • Приступаємо до підготовки крем-чизай. 300 грам сирного сиру збийте з 80 г цукрової пудри, 100 мл вершків. Збивайте до тих пір, поки маса не стане однорідною і повітряної. Перекладіть крем в пакет або кондитерський мішок.
  • Карамель готується як завжди: на сковороді нагрівається цукор, потім вводяться вершки (заздалегідь підігріті в мікрохвильовці) і в кінці додається вершкове масло.
  • Дістаньте коржі з холодильника і кожен корж акуратно розріжте вздовж на 2 частини. Перший корж промажте кремом зі згущеним молоком, присипте подрібненим арахісом. Навколо коржа намалюйте коло з крем-чизай. Накрийте другим коржем, змастіть кремом зі згущеним молоком, зверху покладіть меренгу і знову намалюйте коло з крем-чизай. Продовжуйте чергувати шари до тих пір, поки не закінчаться коржі. Зверху і з боків промажте торт крем-чізом. Ножем вирівняйте верх і боки торта і відправте його в холодильник для просочення.
  • Плитку молочного шоколаду розтопіть на водяній бані, додайте до неї вершки і вершкове масло. Збийте міксером і дайте повністю охолонути.
  • Через 5 годин вийміть торт з холодильника і полийте ганашем (який потрібно приготувати приблизно за 30 хвилин до цього).
  • Приємного вам чаювання!