Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Торт Снікерс з крем-чізом в духовці
Хочете, щоб ваше свято по-справжньому запам’яталося всім вашим гостям? Тоді спечіть цей чудовий торт Снікерс, оповитий ніжним крем-чізом. Спочатку здається, що все дуже складно, насправді ж все не так. Торт готується досить довго, але не складно. Зате результат перевершить всі ваші очікування!
Інгредієнти:
Для коржа:
Свіжий гарячий кави – 350 мл
Борошно пшеничне – 380 г
Яйця курячі – 3 шт.
Сода харчова – 7 г
Какао-порошок – 90 г
Цукровий пісок – 430 г
Молоко – 150 мл
Ванілін або ванільний цукор – за смаком
Розпушувач для тіста – 10 г
Олія соняшникова рафінована – 150 мл
Меренга:
Обсмажений арахіс – 100 г
Білок яєчний – 3 шт.
Сіль – невелика щіпка
Цукровий пісок – 160 г
Ганаш:
Арахіс обсмажений – 0,4 кг
Вершки – за смаком
Шоколад – 1 плитка
Масло вершкове – 50 г
Крем:
Згущене молоко – 1 банка
Масло вершкове – 180 г
Вершки – 100 мл
Сир вершковий – 0,3 кг
Пудра цукрова – 80 г
Карамель:
Цукровий пісок
Вершкове масло
Вершки
Процес приготування:
Спочатку потрібно приготувати коржі. Робити це слід заздалегідь, не пізніше, ніж за 2 дні свята. Розм’якшене вершкове масло потрібно збити з цукровим піском до придбання маслом однорідної консистенції світлого кольору. У процесі збивання, додайте до масла з цукром трохи ванільного цукру і 3 яйця. Ретельно збийте всі інгредієнти.
В окремій мисці змішайте просіяне пшеничне борошно, розпушувач, соду і просіяне через сито какао. Перемішайте. Половину отриманої маси додайте в миску до збитого масла. Змішайте інгредієнти до однорідності.
Зваріть свіжий кави і влийте його в тісто (краще попередньо кави процідити через ситечко). Всипте в тісто муку. Ретельно вимісити тісто для коржів.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Поки духовка нагрівається, підготуйте форми для випічки. Якщо діаметр вашої форми близько 26 сантиметрів, то із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде 2 коржа. Якщо діаметр вашої форми менше, то може вийти 3-4 коржа. Кожен корж випікається в добре розігрітій духовці близько 25 хвилин, готовий корж або немає, можна перевірити, проткнув його зубочисткою. Якщо на ній не залишається слідів тесту – корж можна діставати з духовки.
Всі коржі потрібно остудити і, загорнувши в харчову плівку, залишити на ніч у холодильнику. Приготовлені таким чином коржі будуть дуже ніжними і м’якими.
На наступний день можна приступати до готування меренги. Арахіс обсмажте на сухій сковороді, а потім поріжте на шматочки ножем або блендером. 3 білки збийте з вказаною кількістю цукрового піску і додайте шматочки горіхів (кількість горіхів регулюйте на ваш смак). Випікайте в духовці формі, рівної по діаметру розміром торта.
Банку згущеного молока потрібно відварити протягом 1 години. А потім збити варену згущенку з 180 гр розм’якшеного вершкового масла, перекладіть крем в пакет або кондитерський мішок.
Приступаємо до підготовки крем-чизай. 300 грам сирного сиру збийте з 80 г цукрової пудри, 100 мл вершків. Збивайте до тих пір, поки маса не стане однорідною і повітряної. Перекладіть крем в пакет або кондитерський мішок.
Карамель готується як завжди: на сковороді нагрівається цукор, потім вводяться вершки (заздалегідь підігріті в мікрохвильовці) і в кінці додається вершкове масло.
Дістаньте коржі з холодильника і кожен корж акуратно розріжте вздовж на 2 частини. Перший корж промажте кремом зі згущеним молоком, присипте подрібненим арахісом. Навколо коржа намалюйте коло з крем-чизай. Накрийте другим коржем, змастіть кремом зі згущеним молоком, зверху покладіть меренгу і знову намалюйте коло з крем-чизай. Продовжуйте чергувати шари до тих пір, поки не закінчаться коржі. Зверху і з боків промажте торт крем-чізом. Ножем вирівняйте верх і боки торта і відправте його в холодильник для просочення.
Плитку молочного шоколаду розтопіть на водяній бані, додайте до неї вершки і вершкове масло. Збийте міксером і дайте повністю охолонути.
Через 5 годин вийміть торт з холодильника і полийте ганашем (який потрібно приготувати приблизно за 30 хвилин до цього).