Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Смачний торт Снікерс за рецептом бабусі Емми

Дуже смачний, ніжний, ароматний і красивий торт з насиченим горіховим смаком. Таке ласощі не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Відмінний варіант десерту для будь-якого свята. І хоча опис і виглядає великим і складним, насправді готувати такий торт легко і просто.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 350 г
  • Кефір – 0,4 л
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Яйця курячі – 3 шт. + 3 білка
  • Вода питна – 50 мл
  • Вершки (30%) – 0,3 л
  • Масло вершкове – 0,8 кг
  • Какао-порошок – 30 г
  • Арахісова Паста – 200 г
  • Мед – 50 г
  • Цукор – 500 г
  • Кухонна сіль – 2 щіпки
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Арахіс – 0,2 кг
  • Варена згущене молоко – 800 г
  • Молочний шоколад – 4 плитки

Процес приготування:

  • Борошно потрібно просіяти через сито, додати 2 чайних ложки розпушувача і 30 грам просіяного через сито какао-порошку (просіяти потрібно для того, щоб не було грудочок). Перемішайте всі три інгредієнти.
  • 200 грам розм’якшеного вершкового масла потрібно збити з допомогою міксера. Збивайте до тих пір, поки масло не придбає кремоподібну текстуру і не посвітлішає. Під час збивання додайте до масла двічі по 200 грам цукру.
  • Також в процесі збивання масла, вбийте в масу по черзі 3 яйця, додайте 2 чайні ложки ванільного цукру і невелику щіпку солі.
  • З’єднайте борошно і збите масло. Тільки робити це потрібно не відразу, а поступово, невеликими порціями. В кінці додайте в тісто 400 мл кефіру, і дуже добре все перемішайте.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів, а поки вона гріється, приготуйте форми для випічки. Їх нам знадобиться 2 штуки, діаметром близько 24 сантиметрів. Змастіть їх розм’якшеним вершковим маслом і заповніть однаковою кількістю тесту. Надішліть форми в добре розігріту духовку на 45-50 хвилин (час випічки буде залежати від вашої духовки). Після того, як коржі пропечуться, потрібно буде повністю їх остудити і дати постояти 6 годин.
  • Тепер потрібно підготувати горіхи. Ви можете обсмажити їх на сухій сковороді або в духовці при тій же температурі, при якій випікалися коржі для торта. Горіхам вистачить 7 хвилин при такій температурі. Трохи остудіть їх і потім очистіть від лушпиння.
  • Настав час крему. Візьміть 400 грам розм’якшеного вершкового масла і збийте його з 750 грамів вареного згущеного молока (згущене молоко потрібно додавати поступово). Збивайте до тих пір, поки крем не загусне до потрібної вам щільності. Відставте крем в бік.
  • Тепер потрібно приготувати другий варіант крему. Для цього 200 грам вершкового масла з’єднайте з арахісової пастою, і збийте міксером протягом 3-5 хвилин.
  • У невеликому ковшике з’єднайте мед, воду і 100 грамів цукру. Поставте кухлик на вогонь і доведіть його вміст до кипіння. Проваріть сироп кілька хвилин, поки він не почне густіти, а потім зніміть з вогню.
  • У мисці для збивання з’єднайте 2 білка і знятий з плити сироп. Спочатку потрібно збити білки з 1 щіпкою солі, а потім потроху додати гарячий сироп. Збивати потрібно досить довго, хвилин 7-10 (можна з перервами).
  • У процесі збивання поступово додавайте крем, до складу якого входить арахісова паста. Арахіс дрібно наріжте і додайте до отриманої маси.
  • Акуратно розріжте кожен корж на 2 половини вздовж. Разом у вас вийде 4 коржа. Покладіть перший корж на тарілку, зверху намажте його кремом з арахісової пастою, накрийте другим коржем, який промажте половиною крему з вареним згущеним молоком. Повторіть шари двічі. Верх і стінки коржа промажте кремом з вареним згущеним молоком. Розрівняйте крем і поставте торт в холодильник хвилин на 45-50.
  • Поки торт охолоджується, зваріть карамель. Для цього 400 грам шоколаду розчиніть в 300 мілілітрах гарячих вершків. Зачекайте, поки глазур охолоне до ледве теплого стану, а потім полийте нею торт. Знову поставте торт в холодильник на кілька годин. Перед подачею на стіл верх торта можна прикрасити тертим шоколадом або горіхами.
  • Приємного вам чаювання!