Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт Снікерса без випічки

Ну, дуже простий рецепт чудового торта, який дуже схожий своїм смаком на знаменитий шоколадний батончик Снікерс. Його приготування не забере у вас багато часу, натомість діти і гості оцінять цей десерт по достоїнству.

Інгредієнти:

  • Печиво (будь-пісочне) – 0,4-0,5 кг
  • Вершки – 140 мл
  • Арахіс – 250 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Шоколад – 1 плитка

Процес приготування:

  • Печиво складіть у целофановий пакет (а краще два), добре зав’яжіть його і покладіть на стіл. Візьміть качалку і починайте катати її по пакету вперед-назад, подрібнюючи тим самим печиво в крихту. Продовжуйте до тих пір, поки все печиво не перетвориться в дрібну крихту. Перекладіть печиво в підготовлену форму (її треба попередньо застелити харчовою плівкою, фольгою або пергаментом).
  • 170 грам вершкового масла покладіть в невеликий кухлик і поставте на плиту. Періодично помішуючи, розтопити масло і вимкніть плиту. Після того, як розтоплене масло трохи охолоне, перелийте його в форму до печива і як слід перемішайте. Приберіть форму в холодильник десь на 1,5-2 години до повного застигання масла.
  • На суху сковорідку насипте потрібну кількість арахісу. Тепер (не додаючи масла!) обсмажте горіхи до золотистого кольору. Вимкніть плиту і після того, як горіхи трохи охолонуть, очистіть їх від лушпиння червоної, а потім подрібніть в блендері. Не потрібно перемелювати горіхи до стану пилу, їх шматочки повинні чітко відчуватися в торті.
  • Стакан цукру насипте в невелику каструлю і поставте на вогонь. У кухлик налийте 120 мілілітрів вершків і нагрійте їх до гарячого стану (але не доводьте до кипіння). Вершки краще використовувати з жирністю до 30-33%. Як тільки ви помітите, що цукор починає набувати коричневий відтінок, залийте його підігрітими вершками. Тут потрібно бути дуже акуратними, щоб не спалити карамельний соус. Майте на увазі, що карамельна маса буде досить сильно пінитися і намагатися витекти з каструлі. Покладіть в карамельний соус 30 грам вершкового масла і ретельно все перемішайте.
  • Подрібнений арахіс висипте в каструлю до карамелі, перемішайте і охолодіть до теплого стану. До цього часу пісочний корж встигне добре застигнути. Дістаньте форму з ним з холодильника і акуратно залийте корж горіхово-карамельним соусом. Знову поставте форму в холодильник. Щоб торт добре просочився і застиг, йому знадобиться не менше 4 годин, але найкраще залишити його в холодильнику на ніч.
  • Плитку шоколаду розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, додайте до неї приблизно 30-50 мл вершків, добре перемішайте і полийте зверху весь торт. Щоб шоколад як слід, застиг, поставте торт в холодильник години на 1,5.
  • Перед подачею на стіл акуратно вийміть торт з форми та наріжте на порційні шматочки.
  • Приємного вам апетиту!