Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Класичний повітряний торт Снікерс з безе

Дуже незвичайний, смачний і легкий у приготуванні тортик. Спробуйте приготувати це повітряне горіхове ласощі і ваші гості неодмінно попросять добавки, а заодно і рецепт.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 8 шт.
  • Масло вершкове – 550 г
  • Шоколад гіркий (56%) – 200 г
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Варена згущене молоко — 500 г
  • Цукровий пісок – 3,5 склянки
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Ванілін – за смаком
  • Арахіс – 1,5 склянки

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього відокремте білки від жовтків. 6 жовтків (2 нам не знадобляться, їх можна використовувати в яке-небудь інше блюдо) перекладіть в глибоку миску і засипте 1,5 склянками цукру. Добре збийте жовтки з цукром за допомогою міксера. Маса повинна побіліти, і збільшиться в розмірі в 2 рази.
  • До збитим яйцям додайте 250 грам дуже м’якого вершкового масла (для цього його потрібно вийняти з холодильника приблизно за 2 години до початку готування) і столову ложку майонезу. Перемішати. Борошно просійте в окрему миску, додайте невеликими частинами з 1,5 чайними ложками розпушувача до масі і починайте замішувати тісто. Воно повинно вийти ніжним і еластичним.
  • Візьміть два невеликих поліетиленових пакета, і розподіліть у них порівну тісто. Тепер потрібно залишити пакети в холодильнику на 30-40 хвилин.
  • Поки тісто охолоджується, потрібно приготувати безе. Візьміть 8 білків і збийте їх міксером. Поступово, не припиняючи збивати, всипте 2 склянки цукру. Після збивання у вас повинна вийти міцна піна.
  • Увімкніть Духовку розігріватися до 160ºС, до цього часу тісто встигне досить охолодитися. Дістаньте перший пакет і з допомогою качалки тонко розкачайте тісто. У вас повинен вийти пласт розміром з лист. Змастіть деко маслом і акуратно покладіть на нього тісто. Те ж саме виконайте з другою половиною тіста, помістивши його на другому листі. Якщо ви вирішите випікати коржі не разом, а окремо, то безе потрібно готувати перед кожним млинцем заново (відповідно потрібно розділити кількість інгредієнтів на 2).
  • Поверх кожного коржа викладіть збиті білки з цукром. Намагайтеся не розрівнювати їх, а формувати деяку горбистість, як хвилі на воді.
  • Надішліть коржі (обоє або окремо) в духовку і дайте їм пропектися протягом 10 хвилин. потім потрібно зменшити температуру до 110ºС і залишити в духовці ще хвилин на 45.
  • В цей час займіться підготовкою крему. Для цього 300 грам розм’якшеного вершкового масла змішайте з банкою вареного згущеного молока. Збийте обидва інгредієнта з допомогою міксера.
  • Арахіс потрібно обсмажити на сухій сковороді протягом декількох хвилин, поки горіхи не придбають красивий золотистий відтінок. Після того, як вони охолонуть, очистіть їх від червоної шкурки. Розділіть арахіс на 2 частини: одна для прикраси, а друга частина піде безпосередньо в сам торт. Ті горіхи, які будуть всередині, потрібно дрібно порубати ножем або перемолоти в блендері (тільки не захоплюйтеся, нам потрібні шматочки горіхів, а не арахісова борошно).
  • Для шоколадної глазурі, яка буде прикрашати наш чудовий торт, нам знадобиться розтоплений на водяній бані шоколад, змішаний з 5 столовими ложками сметани. Отже, всі компоненти торта готові. Пора приступати до складання.
  • Розріжте коржі на кілька частин (залежно від розміру страви, на якому буде лежати торт, і від бажаної вами висоти торта). На перший корж потрібно намазати крем, а потім щедро присипати подрібненим арахісом. З другим і наступним коржами поступите так само. Коли торт буде повністю зібраний, полийте його шоколадною глазур’ю і прикрасьте цілими ядрами смаженого арахісу. Дайте торту, як слід просочитися. Для цього помістіть його в холодильник на 6-8 годин.
  • Приємного вам апетиту!