Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Класичний повітряний торт Снікерс з безе
Дуже незвичайний, смачний і легкий у приготуванні тортик. Спробуйте приготувати це повітряне горіхове ласощі і ваші гості неодмінно попросять добавки, а заодно і рецепт.
Інгредієнти:
Яйця курячі – 8 шт.
Масло вершкове – 550 г
Шоколад гіркий (56%) – 200 г
Майонез – 1 ст. л.
Варена згущене молоко — 500 г
Цукровий пісок – 3,5 склянки
Сметана – 5 ст. л.
Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
Борошно пшеничне – 3 склянки
Ванілін – за смаком
Арахіс – 1,5 склянки
Процес приготування:
Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього відокремте білки від жовтків. 6 жовтків (2 нам не знадобляться, їх можна використовувати в яке-небудь інше блюдо) перекладіть в глибоку миску і засипте 1,5 склянками цукру. Добре збийте жовтки з цукром за допомогою міксера. Маса повинна побіліти, і збільшиться в розмірі в 2 рази.
До збитим яйцям додайте 250 грам дуже м’якого вершкового масла (для цього його потрібно вийняти з холодильника приблизно за 2 години до початку готування) і столову ложку майонезу. Перемішати. Борошно просійте в окрему миску, додайте невеликими частинами з 1,5 чайними ложками розпушувача до масі і починайте замішувати тісто. Воно повинно вийти ніжним і еластичним.
Візьміть два невеликих поліетиленових пакета, і розподіліть у них порівну тісто. Тепер потрібно залишити пакети в холодильнику на 30-40 хвилин.
Поки тісто охолоджується, потрібно приготувати безе. Візьміть 8 білків і збийте їх міксером. Поступово, не припиняючи збивати, всипте 2 склянки цукру. Після збивання у вас повинна вийти міцна піна.
Увімкніть Духовку розігріватися до 160ºС, до цього часу тісто встигне досить охолодитися. Дістаньте перший пакет і з допомогою качалки тонко розкачайте тісто. У вас повинен вийти пласт розміром з лист. Змастіть деко маслом і акуратно покладіть на нього тісто. Те ж саме виконайте з другою половиною тіста, помістивши його на другому листі. Якщо ви вирішите випікати коржі не разом, а окремо, то безе потрібно готувати перед кожним млинцем заново (відповідно потрібно розділити кількість інгредієнтів на 2).
Поверх кожного коржа викладіть збиті білки з цукром. Намагайтеся не розрівнювати їх, а формувати деяку горбистість, як хвилі на воді.
Надішліть коржі (обоє або окремо) в духовку і дайте їм пропектися протягом 10 хвилин. потім потрібно зменшити температуру до 110ºС і залишити в духовці ще хвилин на 45.
В цей час займіться підготовкою крему. Для цього 300 грам розм’якшеного вершкового масла змішайте з банкою вареного згущеного молока. Збийте обидва інгредієнта з допомогою міксера.
Арахіс потрібно обсмажити на сухій сковороді протягом декількох хвилин, поки горіхи не придбають красивий золотистий відтінок. Після того, як вони охолонуть, очистіть їх від червоної шкурки. Розділіть арахіс на 2 частини: одна для прикраси, а друга частина піде безпосередньо в сам торт. Ті горіхи, які будуть всередині, потрібно дрібно порубати ножем або перемолоти в блендері (тільки не захоплюйтеся, нам потрібні шматочки горіхів, а не арахісова борошно).
Для шоколадної глазурі, яка буде прикрашати наш чудовий торт, нам знадобиться розтоплений на водяній бані шоколад, змішаний з 5 столовими ложками сметани. Отже, всі компоненти торта готові. Пора приступати до складання.
Розріжте коржі на кілька частин (залежно від розміру страви, на якому буде лежати торт, і від бажаної вами висоти торта). На перший корж потрібно намазати крем, а потім щедро присипати подрібненим арахісом. З другим і наступним коржами поступите так само. Коли торт буде повністю зібраний, полийте його шоколадною глазур’ю і прикрасьте цілими ядрами смаженого арахісу. Дайте торту, як слід просочитися. Для цього помістіть його в холодильник на 6-8 годин.