Прилавки магазинів засипані різними варіантами пельменів, але все ж блюдо це сімейне і приготувавши кілька разів тісто для домашніх пельменів самостійно — ви будете володіти базою, і зможете начинити пельмені будь-якими бажаними інгредієнтами, залучити до цього захоплюючого заняття дітей, заморозити частину страви для подальшої готування. Знайомтеся з 9 найпопулярнішими і смачними рецептами приготування тіста.
Класичне тісто для пельменів на воді з яйцем
Найбільш відомий і простий рецепт приготування домашнього тесту. Використовувати його можна як для ліплення пельменів, так і для приготування вареників, мантів, макаронних виробів.
Час приготування: 1 годину
Порцій: 4
Інгредієнти
- Борошно 2 склянки
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Вода 2/3 склянки
Процес приготування:
- Борошно слід використовувати білу вищого сорту. Обов’язково просіяти її 2 рази в миску через сито, так вона насититься киснем і тісто буде повітряним, без грудок.
- У центрі борошна зробіть поглиблення, вбийте яйце і почніть замішувати тісто ложкою.
- Візьміть склянку теплої води, додайте сіль, розмішайте і дайте час для повного розчинення. Воду повільно вливайте в борошно, помішуючи.
- Коли тісто почне гуснути – місіть його руками. Для отримання еластичного тіста необхідно це робити 15 хвилин. Тісто накрийте мискою і дайте йому настоятися 30 хвилин. Після чого його можна використовувати для приготування пельменів.