Торт «Молочна дівчинка» – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Рецепт торта «Молочної дівчинки» від бабусі Емми

Пропонуємо вам рецепт торта «Молочна дівчинка», який рекомендує популярна видеоблогер бабуся Емма. За відгуками, торт, спечений за цим рецептом, виходить дуже смачним! Згущене молоко тут головний інгредієнт не тільки для коржів, але і для крему.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Розпушувач – 15 гр.
  • Згущене молоко – 500 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Яйця – 3 шт.

Для крему:

  • Згущене молоко – 250 гр.
  • Вершки – 1 л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

  • Для тіста згущене молоко і яйця потрібно перемішати до однорідності.
  • В іншій ємності змішайте борошно з розпушувачем і просіяти в рідку складову частину тіста.
  • Вимісіть тісто до гладкості віночком або за допомогою міксера.
  • Тісто має трохи постояти, щоб потім краще підійшло в духовці. За цей час ви повинні намалювати кола на пекарської папері для коржів. Діаметр – 20-22 див. Таких кіл має бути два, щоб по черзі випікати коржі.
  • Щоб коржі не пригорали, їх перед випіканням треба трішки змастити будь-яким маслом або маргарином.
  • Через 15 хвилин після замішування починайте випікати коржі в духовій шафі, нагрітій до 180 градусів. На кожне коло намазуйте ложкою тісто (2-3 ложки), покладіть коржі в духовку і печіть не більше 5-7 хвилин, щоб вони зарум’янилися.
  • Коли виймаєте коржі з духовки, відразу знімайте їх з паперу і викладайте на стіл, щоб вони охололи рівними (один на один коржі не кладіть, а то злипнуться). Якщо у вас мало місця на кухні, тоді можна коржі складати стопкою, але на кожен нижній корж потрібно постелити рушник або аркуш пергаменту, щоб уникнути склеювання коржів.
  • Для крему вершки жирні з цукром і ваніліном збийте до густої маси. Не припиняючи збивання, додайте вершки, згущене молоко і продовжуйте збивати крем.
  • Збирайте торт, промазуючи коржі кремом, в кінці промажте торт збоку і зверху.
  • Потім торт можна присипати подрібненими горіхами або крихтою, яку можна зробити з одного коржа, якщо ще хвилин 5 підсушити його в духовці.
  • Просочуйте торт у холодному місці не менше 6-8 годин, потім прикрашайте на свій розсуд (можна ягодами і листочками м’яти) і подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!