Торт «Молочна дівчинка» – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Простий і смачний рецепт «Молочної дівчинки» з кремом пломбір

З домашнім кремом пломбір, цей тортик буде трохи нагадувати за смаком всіма улюблене морозиво, особливо, коли торт тільки-тільки береться з холодильника. Печіть, вийде дуже смачно!

Інгредієнти:

Для коржів:

  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Розпушувач – 15 гр.

Для крему «Пломбір»:

  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 3 ст. л.
  • Сметана жирна – 350 мл
  • Цукор або пудра – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 20 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.

Процес приготування:

  • Збийте яйця до піни, потім додайте згущене молоко і знову збийте.
  • З борошном розмішайте розпушувач для тіста, додайте в рідку складову і розмішайте до однорідності.
  • Нехай тісто постоїть 15-20 хвилин, щоб під впливом розпушувача воно почало трохи підніматися і стає легшим.
  • Печіть торти на килимку з силікону з круговою розміткою або на пергаментним папері, намалювавши на ній коло діаметром 20-22 см По колу розмажте ложкою тісто (2-3 столові ложки на коло). Тесту здасться вам трохи, але в духовці корж підніметься.
  • Потім печіть коржі при 180 градусах вже нагрітої духовці не більше 5-7 хвилин, щоб коржі зарум’янилися. У вас повинно вийти 5-7 коржів. Перевірити готовність коржа можна, натиснувши на нього: коли корж готовий, він трішки пружинить, а не липне до рук.
  • Знімайте корж з паперу, поки він гарячий і кладіть остигати на рівну поверхню. Так остудіть всі коржі.
  • Для крему збийте яйце з цукром, додайте сметану, ванільний цукор або ванілін на кінчику ножа). Далі додайте крохмаль, краще кукурудзяний. Якщо немає крохмалю, його можна замінити пшеничним борошном вищого сорту.
  • На водяній бані або на дуже маленькому вогні доведіть крем до появи бульбашок, весь час помішуючи. Коли з’являться бульбашки, а крем загусне, зніміть його з вогню.
  • Дайте крему охолонути, накривши його плівкою. У остиглий крем додайте збите вершкове масло і збийте всі разом, щоб у вас вийшов пишний заварний крем.
  • Коржі можна вирівняти за шаблоном, підрізавши краю, щоб торт мав більш рівний і акуратний вигляд.
  • Кожен корж густо промазывайте кремом, перший корж покладіть на блюдо, по якому вже розмазаний злегка крем.
  • Густо змастіть кремом боки і верх торта, розрівняйте його кулінарним шпателем або лопаткою.
  • Дайте торту настоятися в холоді 8-12 годин, потім прикрасьте його верх, наприклад, стружкою з білого шоколаду, і подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!