Торт «Молочна дівчинка» – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Простий і смачний рецепт «Молочної дівчинки» з кремом пломбір
З домашнім кремом пломбір, цей тортик буде трохи нагадувати за смаком всіма улюблене морозиво, особливо, коли торт тільки-тільки береться з холодильника. Печіть, вийде дуже смачно!
Інгредієнти:
Для коржів:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 150 гр.
Згущене молоко – 1 банка.
Розпушувач – 15 гр.
Для крему «Пломбір»:
Яйце – 1 шт.
Крохмаль – 3 ст. л.
Сметана жирна – 350 мл
Цукор або пудра – 100 гр.
Ванільний цукор – 20 гр.
Масло вершкове – 120 гр.
Процес приготування:
Збийте яйця до піни, потім додайте згущене молоко і знову збийте.
З борошном розмішайте розпушувач для тіста, додайте в рідку складову і розмішайте до однорідності.
Нехай тісто постоїть 15-20 хвилин, щоб під впливом розпушувача воно почало трохи підніматися і стає легшим.
Печіть торти на килимку з силікону з круговою розміткою або на пергаментним папері, намалювавши на ній коло діаметром 20-22 см По колу розмажте ложкою тісто (2-3 столові ложки на коло). Тесту здасться вам трохи, але в духовці корж підніметься.
Потім печіть коржі при 180 градусах вже нагрітої духовці не більше 5-7 хвилин, щоб коржі зарум’янилися. У вас повинно вийти 5-7 коржів. Перевірити готовність коржа можна, натиснувши на нього: коли корж готовий, він трішки пружинить, а не липне до рук.
Знімайте корж з паперу, поки він гарячий і кладіть остигати на рівну поверхню. Так остудіть всі коржі.
Для крему збийте яйце з цукром, додайте сметану, ванільний цукор або ванілін на кінчику ножа). Далі додайте крохмаль, краще кукурудзяний. Якщо немає крохмалю, його можна замінити пшеничним борошном вищого сорту.
На водяній бані або на дуже маленькому вогні доведіть крем до появи бульбашок, весь час помішуючи. Коли з’являться бульбашки, а крем загусне, зніміть його з вогню.
Дайте крему охолонути, накривши його плівкою. У остиглий крем додайте збите вершкове масло і збийте всі разом, щоб у вас вийшов пишний заварний крем.
Коржі можна вирівняти за шаблоном, підрізавши краю, щоб торт мав більш рівний і акуратний вигляд.
Кожен корж густо промазывайте кремом, перший корж покладіть на блюдо, по якому вже розмазаний злегка крем.
Густо змастіть кремом боки і верх торта, розрівняйте його кулінарним шпателем або лопаткою.
Дайте торту настоятися в холоді 8-12 годин, потім прикрасьте його верх, наприклад, стружкою з білого шоколаду, і подавайте до столу.