Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів

Покроковий рецепт приготування млинців на сухому молоці

Якщо так вийшло, що у вас в холодильнику не виявилося ані свіжого, ані кислого молока, цей рецепт повинен вам допомогти. Приготувати тонкі ажурні млинці можна і на сухому молоці. За смаком вони виходять нітрохи не гірше традиційних млинців. Спробуйте і переконайтеся самі.

Інгредієнти:

  • Пшенична борошно – 10 ст. л.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Молоко сухе – 2 ст. л.
  • Вода – 400-500 мл
  • Сіль – за смаком
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • У глибокій мисці потрібно розчинити 2 столові ложки сухого молока в 400 мілілітрах води. Це самий важливий і відповідальний момент в цьому рецепті приготування млинців. Головне не допустити того, щоб утворювалися грудочки. Тому, краще всього не збивати віночком або міксером, а блендером.
  • Вбийте в вийшло молоко 2 яйця, додати дрібку солі і 2 столові ложки цукрового піску. Знову все добре збийте.
  • Заздалегідь просіяне борошно введіть в тісто невеликими порціями, не припиняючи збивати компоненти тіста.
  • У самому кінці додайте в тісто 2 столові ложки рослинної олії (це вбереже ваші млинці від пригорання до сковороді в процесі смаження). Залиште тісто при кімнатній температурі настоятися. Зазвичай достатньо 20 хвилин, щоб тісто встигло розійтися.
  • Сковороду як слід, розжарте, потім змастіть невеликою кількістю соняшникової олії без запаху і починайте смажити млинці на середньому вогні. Обсмажувати потрібно з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.
  • Подавати тонкі млинці на сухому молоці треба в теплому вигляді, приправивши сметаною або варенням.
  • Приємного вам апетиту!