Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Покроковий рецепт приготування млинців на сухому молоці
Якщо так вийшло, що у вас в холодильнику не виявилося ані свіжого, ані кислого молока, цей рецепт повинен вам допомогти. Приготувати тонкі ажурні млинці можна і на сухому молоці. За смаком вони виходять нітрохи не гірше традиційних млинців. Спробуйте і переконайтеся самі.
Інгредієнти:
Пшенична борошно – 10 ст. л.
Курячі яйця – 2 шт.
Молоко сухе – 2 ст. л.
Вода – 400-500 мл
Сіль – за смаком
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Цукровий пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
У глибокій мисці потрібно розчинити 2 столові ложки сухого молока в 400 мілілітрах води. Це самий важливий і відповідальний момент в цьому рецепті приготування млинців. Головне не допустити того, щоб утворювалися грудочки. Тому, краще всього не збивати віночком або міксером, а блендером.
Вбийте в вийшло молоко 2 яйця, додати дрібку солі і 2 столові ложки цукрового піску. Знову все добре збийте.
Заздалегідь просіяне борошно введіть в тісто невеликими порціями, не припиняючи збивати компоненти тіста.
У самому кінці додайте в тісто 2 столові ложки рослинної олії (це вбереже ваші млинці від пригорання до сковороді в процесі смаження). Залиште тісто при кімнатній температурі настоятися. Зазвичай достатньо 20 хвилин, щоб тісто встигло розійтися.
Сковороду як слід, розжарте, потім змастіть невеликою кількістю соняшникової олії без запаху і починайте смажити млинці на середньому вогні. Обсмажувати потрібно з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.
Подавати тонкі млинці на сухому молоці треба в теплому вигляді, приправивши сметаною або варенням.