Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів

Тонкі млинці з дірочками на молоці і дріжджах

Дуже домашній і затишний рецепт ніжних, лагідних як хмарка і запашних млинців. Часу на їх приготування потрібно дещо більше, ніж зазвичай, але результат того вартий – млинці виходять чудовими.

Інгредієнти:

  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 0,5 кг
  • Цукровий пісок – 35 г
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Молоко – 900 мл
  • Дріжджі сухі – 11 м
  • Соняшникова олія – 4 ст. л.

Процес приготування:

  • Налийте в склянку 100 мілілітрів молока. Поставте його в мікрохвильовку і нагрійте до теплого (не гарячого) стану. Всипте в тепле молоко одну столову ложку цукру і 11 грам дріжджів. Перемішайте і поставте в тепло на півгодини.
  • У миску розбийте два яйця, всипте весь цукор і збийте обидва інгредієнта міксером до піни. Тепер можна до яєць влити дріжджі, які до цього моменту вже почали активно працювати. Долийте 800 мілілітрів молока (нагрійте його на плиті до теплого стану). Перемішайте, щоб тісто набуло однорідну консистенцію.
  • В окрему глибоку миску потрібно просіяти борошно. Якщо борошно не просіяти, а безпосередньо відразу відправити в тісто, то ви зіткнетеся з проблемою утворення грудочок. Крім того, дріжджам буде набагато складніше зробити таке тісто м’яким і повітряним.
  • Невеликими порціями всипте просіяне борошно в млинцеве тісто. Після додавання кожної нової партії, гарненько перемішуючи тісто. Присолите тісто дрібкою солі і додайте 2 столові ложки рослинної олії без запаху.
  • Миску з тестом закрийте харчовою плівкою таким чином, щоб всередину абсолютно не потрапляло повітря. Залиште тісто в такому стані ще на півгодини в теплому місці без протягів.
  • Коли пройде 30 хвилин, зніміть плівку, перемішайте тісто підросло і знову накрийте плівкою. Знову поставте тісто в тепло на 25-30 хвилин. Після цього знову перемішайте млинцеве тісто і влийте в нього залишився соняшникову олію.
  • Дріжджові млинці потрібно смажити на дуже добре розігрітій сковороді. Коли на поверхні млинця з’являться дірочки і сама вона побіліє – можна перевертати. Отже, на кожну сторону у вас піде приблизно по 1 хвилині.
  • Такі млинці дуже смачно їсти з запалі з жару, вприкуску з варенням, медом, згущеним молоком або сметаною.
  • Приємного апетиту вам і вашим близьким!