Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Як спекти тонкі млинці на кислому молоці?
Часто трапляється так, що в холодильнику залишається кисле молоко. Звичайно, можна його викинути, але у економною господині навіть такий продукт знайде своє застосування. Наприклад, на основі кислого молока можна приготувати чудовий сніданок для всієї родини: тонкі ажурні млинці.
Інгредієнти:
Молоко (скисле) – 500 мл
Яйця курячі – 3 шт.
Пшеничне борошно – 1 склянка
Сіль – ½ ч. л.
Цукровий пісок – 2 ст. л.
Олія соняшникова – 5 ст. л.
Процес приготування:
Першим ділом добре збийте яйця і цукровий пісок. Можна це робити вінчиком для збивання, але краще міксером, це буде і швидше, і якісніше.
Коли яйця як слід, взобьются, влийте в них половину молока. Знову ретельно перемішайте.
Склянку борошна потрібно просіяти через сито в окрему мисочку, а потім почати потроху додавати в тісто. Під час додавання борошна постійно помішуйте тісто, щоб не утворилися грудочки. Таке поступове додавання борошна дозволяє вам відмінно контролювати консистенцію тіста і не допустити такої ситуації, коли тісто виходить надто густим.
Тепер потрібно додати до тесту половину кислого молока, 2 столові ложки соняшникової олії без запаху і знову ретельно перемішати тісто. Ще раз оцініть консистенцію тіста, воно повинно бути приблизно таким же, як у сметани. Якщо вам здається, що тісто рідкувате – всипте ще трохи борошна, якщо здається, що воно густе – додайте ще трохи кислого молока.
Перш ніж приступити до смаження млинців, як слід, прожарте сковорідку. Далі, перед випіканням першого млинця, змастіть дно сковороди 1-2 столовими ложками соняшникової олії. Надалі масло вам, швидше за все не знадобиться, тому що в тесті присутній рослинне масло і млинці не повинні прилипати до сковороди.
Налийте на гарячу сковороду один ополоник тесту і розподіліть його по всьому дну сковороди, повращав її на всі боки. Смажте млинці по 1-1,5 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
Готові млинчики чудово доповнюються сметаною, варенням або медом. Подавати їх потрібно в теплому вигляді.