Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Заварні млинці на молоці з окропом
Приготувати красиві ажурні млинці – це ціле мистецтво. Уважно прочитайте наш рецепт, і ви дізнаєтеся всі тонкощі приготування цього блюда. Млинці виходять дуже смачними, ніжними і ароматними. Ніхто не зможе встояти.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно – 1 склянка
Цукровий пісок – 1,5 ст. л.
Яйця – 2 шт.
Кипляча вода – трохи більше половини склянки
Молоко – 1 стакан
Соняшникова олія – 1-2 ст. л.
Кухонна сіль – ½ чайної ложки
Процес приготування:
Візьміть досить глибоку миску для збивання. Розбийте в неї 2 курячих яйця, додайте ½ чайної ложки кухонної солі і півтори столові ложки цукру. Візьміть міксер і збийте всі інгредієнти, які знаходяться в мисці протягом 3-5 хвилин. За цей час маса набуде світлий відтінок, збільшиться в об’ємі і перетвориться в піну.
Тонкою цівкою влийте в збиті яйця молоко кімнатної температури. Знову збийте всі інгредієнти.
Пшеничне борошно просійте в окрему ємність з допомогою спеціальної гуртки-сита. Просіяне борошно поступово введіть в тісто, безперервно помішуючи тісто віночком. Борошно потрібно просіяти в обов’язковому порядку, так ви позбавитеся від грудочок і збагатите тісто киснем, що позитивно позначиться на якості і текстурі млинців.
Тепер у тісто, яке за консистенцією стало схоже на густу сметану, потрібно додати 2/3 склянки тільки що закипілої води. Ретельно перемішайте і додайте в тісто 1-2 столові ложки рослинної олії без запаху (так млинці не будуть підгоряти на сковороді).
Сковороду для смаження млинців потрібно попередньо добре розжарити. Коли дно сковороди як слід, нагріється, змастіть його невеликою кількістю соняшникової олії (наприклад, з допомогою силіконової пензлика) і налийте 1 ополоник тесту. Рівномірно розподіліть тісто по всій сковороді і смажте млинці на середньому вогні до тих пір, поки його краю не почнуть купувати золотистий відтінок. Переверніть млинець і обсмажте з іншого боку протягом 1-1,5 хвилин.
Готові ажурні млинці на окропі краще всього подавати, полив джемом або сметаною.