Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів

Заварні млинці на молоці з окропом

Приготувати красиві ажурні млинці – це ціле мистецтво. Уважно прочитайте наш рецепт, і ви дізнаєтеся всі тонкощі приготування цього блюда. Млинці виходять дуже смачними, ніжними і ароматними. Ніхто не зможе встояти.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 1 склянка
  • Цукровий пісок – 1,5 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кипляча вода – трохи більше половини склянки
  • Молоко – 1 стакан
  • Соняшникова олія – 1-2 ст. л.
  • Кухонна сіль – ½ чайної ложки

Процес приготування:

  • Візьміть досить глибоку миску для збивання. Розбийте в неї 2 курячих яйця, додайте ½ чайної ложки кухонної солі і півтори столові ложки цукру. Візьміть міксер і збийте всі інгредієнти, які знаходяться в мисці протягом 3-5 хвилин. За цей час маса набуде світлий відтінок, збільшиться в об’ємі і перетвориться в піну.
  • Тонкою цівкою влийте в збиті яйця молоко кімнатної температури. Знову збийте всі інгредієнти.
  • Пшеничне борошно просійте в окрему ємність з допомогою спеціальної гуртки-сита. Просіяне борошно поступово введіть в тісто, безперервно помішуючи тісто віночком. Борошно потрібно просіяти в обов’язковому порядку, так ви позбавитеся від грудочок і збагатите тісто киснем, що позитивно позначиться на якості і текстурі млинців.
  • Тепер у тісто, яке за консистенцією стало схоже на густу сметану, потрібно додати 2/3 склянки тільки що закипілої води. Ретельно перемішайте і додайте в тісто 1-2 столові ложки рослинної олії без запаху (так млинці не будуть підгоряти на сковороді).
  • Сковороду для смаження млинців потрібно попередньо добре розжарити. Коли дно сковороди як слід, нагріється, змастіть його невеликою кількістю соняшникової олії (наприклад, з допомогою силіконової пензлика) і налийте 1 ополоник тесту. Рівномірно розподіліть тісто по всій сковороді і смажте млинці на середньому вогні до тих пір, поки його краю не почнуть купувати золотистий відтінок. Переверніть млинець і обсмажте з іншого боку протягом 1-1,5 хвилин.
  • Готові ажурні млинці на окропі краще всього подавати, полив джемом або сметаною.
  • Приємного вам апетиту!