Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Смачні тонкі млинці на молоці з содою
Легкі та ніжні млинці піднімуть з ранку настрій своїм чудовим ароматом і приємним смаком. Таке ласощі буде прекрасним початком і заряд бадьорості на весь день.
Інгредієнти:
Борошно – 170 р
Цукор – 2 ст. л.
Молоко – 0,4 л
Яйця курячі – 2 шт.
Сода харчова – 1 ч. л.
Оцет – 0,5 ст. л.
Сіль – маленька щіпка
Олія соняшникова без запаху – 30 мл
Процес приготування:
Для приготування тіста для тонких млинців нам потрібно тепле молоко. Обережно нагрійте його на плиті до температури приблизно 35-40ºС. По черзі вбийте в тепле молоко два яйця і трохи збийте тісто за допомогою віночка.
Тепер додайте потрібну вам кількість цукру (спочатку зазначено 2 столові ложки, але це з розрахунку на несолодкі млинці, якщо ви хочете, то можете збільшити його кількість або відрегулювати його в процесі приготування після дегустації першого млинця) і щіпку солі. Знову перемішайте.
Соду потрібно погасити. Не полінуйтеся зробити це не в ложці, а в невеликій ємності. Таким чином, сода краще розчинитися і буде діяти більш активно. Перелийте гашену соду в тісто.
Борошно перед додаванням в млинцеве тісто обов’язково просіяти. Додавати борошно потрібно поступово, невеликими порціями і ретельно вимішуючи. Так ви зможете контролювати її кількість, тому що може виявитися, що вам потрібно більшу або меншу кількість борошна порівняно з зазначеними спочатку інгредієнтами.
У самому кінці додайте 1-2 столові ложки рафінованої соняшникової олії і знову ретельно все перемішайте. За консистенцією тісто має бути схоже на густу сметану. Якщо у вас вийшло не так, додайте борошна (якщо тісто рідке), або додайте молока (якщо тісто густе).
Тепер тесту потрібно постояти близько 30 хвилин, щоб борошно встигла розійтися, а сода розпочала свою роботу. Після закінчення зазначеного часу, приступайте до смаження млинців.
Випікати тонкі млинці на молоці і соді треба дуже добре розігрітій сковороді, витримуючи по 1,5 хвилини з кожного боку (приблизно). Готові млинці потрібно подавати в теплому вигляді, приправивши медом, варенням або сметаною.