Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів

Класичний рецепт тонких млинців на 1 літр молока

Смачні, рум’яні, ніжні і запашні млинці на сніданок – це прекрасний початок дня. Завдяки соді, яка входить до складу цих млинців, текстура тіста виходить повітряної і з дірочками. Такі млинці чудово поєднуються з варенням, медом, сметаною, кленовим сиропом або пюре з свіжих ягід з цукром.

Інгредієнти:

  • Молоко з жирністю 2,5% – 1 л
  • Кухонна сіль – 2 щіпки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Цукровий пісок – 5-6 ст. л.
  • Рослинна олія без запаху – 1-2 ст. л.
  • Борошно – 350 г
  • Яйця курячі – 3-4 шт.

Процес приготування:

  • Молоко при замісі тесту повинно бути теплим. Тому перелийте його в каструлю і нагрівайте на плиті (приблизно до 40 градусів), також це можна зробити в мікрохвильовці.
  • Після цього, вбийте в тепле молоко по черзі 4 яйця. Всипте до молока та яєць 6 столових ложок цукру (кількість цукрового піску можна відрегулювати по вашому смаку) і 2 щіпки солі. Ретельно збийте всі інгредієнти за допомогою міксера. У вас повинна вийти, хороша піна, а обсяг суміші збільшиться приблизно в 2 рази.
  • У маленькій мисочці погасіть соду оцтом. Влийте гашену соду до яєць. Борошно обов’язково просіяти через сито (це принесе їй кисень і допоможе млинців стати ніжними і повітряними). Потроху додавайте борошно до решти інгредієнтів, не забуваючи постійно помішувати. В залежності від якості борошна, вам може знадобитися її як менше, так і більше. Орієнтуйтеся на те, що готове тісто має нагадувати кефір з високим відсотком жирності (якщо тісто вийде більш густим, то ні про які дірочках і ажурності можна і не мріяти).
  • Влийте в тісто 2 столові ложки рослинної олії і знову збийте тісто міксером. Отже, найголовніше в приготуванні млинців позаду. Дайте тісту настоятися протягом півгодини (за цей час сода почне свою роботу і на поверхні тіста з’являться бульбашки).
  • Сковороду, на якій ви будете смажити млинці, потрібно дуже добре нагріти. Додайте трохи масла і налийте тісто досить тонким шаром. Дайте тісту розтектися по всьому дну сковороди і смажте млинці на середньому вогні. Точний час назвати складно, орієнтуйтеся на те, що перед тим, як перевернути млинець на іншу сторону, на його поверхні повинні лопнути всі бульбашки.
  • Подавати ці чудові млинці потрібно в теплому вигляді.
  • Приємного вам апетиту!