Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Класичний рецепт тонких млинців на 1 літр молока
Смачні, рум’яні, ніжні і запашні млинці на сніданок – це прекрасний початок дня. Завдяки соді, яка входить до складу цих млинців, текстура тіста виходить повітряної і з дірочками. Такі млинці чудово поєднуються з варенням, медом, сметаною, кленовим сиропом або пюре з свіжих ягід з цукром.
Інгредієнти:
Молоко з жирністю 2,5% – 1 л
Кухонна сіль – 2 щіпки
Сода харчова – 1 ч. л.
Оцет – 1 ч. л.
Цукровий пісок – 5-6 ст. л.
Рослинна олія без запаху – 1-2 ст. л.
Борошно – 350 г
Яйця курячі – 3-4 шт.
Процес приготування:
Молоко при замісі тесту повинно бути теплим. Тому перелийте його в каструлю і нагрівайте на плиті (приблизно до 40 градусів), також це можна зробити в мікрохвильовці.
Після цього, вбийте в тепле молоко по черзі 4 яйця. Всипте до молока та яєць 6 столових ложок цукру (кількість цукрового піску можна відрегулювати по вашому смаку) і 2 щіпки солі. Ретельно збийте всі інгредієнти за допомогою міксера. У вас повинна вийти, хороша піна, а обсяг суміші збільшиться приблизно в 2 рази.
У маленькій мисочці погасіть соду оцтом. Влийте гашену соду до яєць. Борошно обов’язково просіяти через сито (це принесе їй кисень і допоможе млинців стати ніжними і повітряними). Потроху додавайте борошно до решти інгредієнтів, не забуваючи постійно помішувати. В залежності від якості борошна, вам може знадобитися її як менше, так і більше. Орієнтуйтеся на те, що готове тісто має нагадувати кефір з високим відсотком жирності (якщо тісто вийде більш густим, то ні про які дірочках і ажурності можна і не мріяти).
Влийте в тісто 2 столові ложки рослинної олії і знову збийте тісто міксером. Отже, найголовніше в приготуванні млинців позаду. Дайте тісту настоятися протягом півгодини (за цей час сода почне свою роботу і на поверхні тіста з’являться бульбашки).
Сковороду, на якій ви будете смажити млинці, потрібно дуже добре нагріти. Додайте трохи масла і налийте тісто досить тонким шаром. Дайте тісту розтектися по всьому дну сковороди і смажте млинці на середньому вогні. Точний час назвати складно, орієнтуйтеся на те, що перед тим, як перевернути млинець на іншу сторону, на його поверхні повинні лопнути всі бульбашки.
Подавати ці чудові млинці потрібно в теплому вигляді.