Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Ажурні млинці на молоці з дірочками
Ажурні млинці – це просто знахідка для швидкого і смачного сніданку для всієї родини. Вони виходять такими смачними, що ваші рідні будуть просити добавку. Готуються ажурні млинці на молоці дуже просто, з ними може впоратися навіть починаюча господиня.
Інгредієнти:
Яйця – 2 шт.
Молоко – 0,5-0,6 л
Соняшникова олія – 1 ст. л.
Кухонна сіль – за смаком
Пісок цукровий – 1,5 ст. л.
Мука пшенична – 1 стакан
Сода харчова – 0,5-1 ч. л.
Процес приготування:
Для початку потрібно зміщувати в досить глибокій мисці яйця, трохи солі і півтори ложки цукрового піску. Міксером збийте яйця з цукром до збільшення яєчної маси в об’ємі приблизно в 1,5 рази.
Додайте до яєчної маси 1,5 столові ложки рослинної олії, 300 мл молока. Збивати при цьому припиняти не потрібно, всі інгредієнти додаються в процесі збивання.
Склянку борошна просійте через сито в глибоку миску, а потім поступово, потроху додайте борошно в тісто. Ретельно перемішуйте тісто після кожного додавання борошна. Тепер можна додати решту молока і соду. Соду попередньо потрібно погасити оцтом в невеликій ємності і тільки потім додавати до решти інгредієнтів. В результаті у вас повинно вийти тісто, досить густий по консистенції, приблизно, як сметана з високим відсотком жирності.
Після того, як тісто добре вымешано, потрібно дати йому відпочити близько години. За цей час борошно в тесті добре розійдеться, а сода почне свою дію.
На добре нагріту сковорідку налийте 1-2 столові ложки рослинної олії (краще використовувати масло соняшнику без смаку і запаху). На середину сковороди налийте ополоник тесту і проверніть сковорідку за ручку за годинниковою стрілкою. Тісто має повністю покрити дно сковороди. Випікайте ажурні млинці з кожної сторони до тих пір, поки не з’являться дірочки, а краєчок млинця не почне покриватися золотистою скоринкою.
Тонкі ажурні млинці чудово поєднуються з різноманітними солодкими начинками, а також сметаною, медом і кленовим сиропом.