Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів

Тонкі млинці на молоці та воді без яєць

Вам захотілося приготувати ароматні млинці, але в холодильнику закінчилися всі яйця? Не біда, на цей випадок ми приготували для вас чудовий рецепт ажурних млинців без яєць. Спробуйте, і ми більш ніж упевнені, що вони завоюють любов у вашому серці.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Кухонна сіль – ½ ч. л.
  • Молоко – 1 стакан
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.
  • Вода питна – 160 мл
  • Сода – трохи менше половини ч. л.

Процес приготування:

  • У цьому рецепті спочатку потрібно змішати всі сухі інгредієнти і тільки потім додати рідкі. Тому, спочатку просійте 1 склянку пшеничного борошна в глибоку миску і додайте до нього одну третину чайної ложки соди, 3 столові ложки цукру і половину чайної ложки солі. Ретельно перемішайте всі сипучі інгредієнти. Зверніть увагу, що соду гасити не потрібно.
  • Додайте в миску невеликими порціями склянку молока. Добре перемішайте, тому що тісто вийде досить густим.
  • До млинців тесту додайте вказане кількість рослинного масла без запаху і 160 мл води, охолодженої до кімнатної температури. Замісіть тісто, яке по своїй консистенції нагадуватиме кефір (навіть трохи рідині).
  • Перед тим як почати пекти млинці, змастіть сильно розпечену сковорідку невеликою кількістю рослинної олії, змащувати потрібно тільки на початку смаження, тому що до складу млинців входить рослинне масло, яке в подальшому не дасть їм пригорати.
  • Налийте ополоник тесту на підготовлену сковороду і обсмажте млинець з обох боків до утворення золотистої скоринки. Подаються млинці в теплому вигляді як самостійне блюдо або з різними начинками і гарнірами.
  • Приємного апетиту вам і вашим близьким!