Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Тонкі млинці на молоці та воді без яєць
Вам захотілося приготувати ароматні млинці, але в холодильнику закінчилися всі яйця? Не біда, на цей випадок ми приготували для вас чудовий рецепт ажурних млинців без яєць. Спробуйте, і ми більш ніж упевнені, що вони завоюють любов у вашому серці.
Інгредієнти:
Борошно – 1 склянка
Кухонна сіль – ½ ч. л.
Молоко – 1 стакан
Олія соняшникова – 2 ст. л.
Цукровий пісок – 3 ст. л.
Вода питна – 160 мл
Сода – трохи менше половини ч. л.
Процес приготування:
У цьому рецепті спочатку потрібно змішати всі сухі інгредієнти і тільки потім додати рідкі. Тому, спочатку просійте 1 склянку пшеничного борошна в глибоку миску і додайте до нього одну третину чайної ложки соди, 3 столові ложки цукру і половину чайної ложки солі. Ретельно перемішайте всі сипучі інгредієнти. Зверніть увагу, що соду гасити не потрібно.
Додайте в миску невеликими порціями склянку молока. Добре перемішайте, тому що тісто вийде досить густим.
До млинців тесту додайте вказане кількість рослинного масла без запаху і 160 мл води, охолодженої до кімнатної температури. Замісіть тісто, яке по своїй консистенції нагадуватиме кефір (навіть трохи рідині).
Перед тим як почати пекти млинці, змастіть сильно розпечену сковорідку невеликою кількістю рослинної олії, змащувати потрібно тільки на початку смаження, тому що до складу млинців входить рослинне масло, яке в подальшому не дасть їм пригорати.
Налийте ополоник тесту на підготовлену сковороду і обсмажте млинець з обох боків до утворення золотистої скоринки. Подаються млинці в теплому вигляді як самостійне блюдо або з різними начинками і гарнірами.