Ніжна і соковита свиняча рулька без кістки в духовці
Відмінний варіант страви, яке піде і на бутерброди, і в якості самостійного блюда. Рульку без кістки можна їсти як холодної, так і гарячої – вона прекрасна в будь-якому вигляді.
Інгредієнти:
- Рулька – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Ароматні трави – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Олія оливкова – 3 ст. л.
- Часник гранульований – ½ ч. л.
- Паприка – ½ ч. л.
Процес приготування:
Свіжу свинячу рульку покладіть в підсолену чисту воду і залиште її на пару годин для вимочування. Потім отскоблите зі шкури весь бруд і ретельно промийте рульку під краном з проточною водою.
Зробіть поздовжній надріз до самої кістки і виріжте кістка з м’яса. Кость можете залишити на бульйон або викинути, а ось м’ясо підготуйте для запікання.
Ретельно натріть свиняче м’ясо перцем і сіллю, посипте сумішшю трав і ретельно втирайте все це в м’ясо. Потім скрутіть з рульки рулетик і обв’яжіть його бавовняної мотузочкою, як ковбасу. Рульку приберіть в ємність з кришкою і залиште на добу в холодильнику.
Через добу, коли м’ясо досить промаринується в спеціях, вийміть його з холодильника і увімкніть духовку на 180 градусів. Часник і паприку змішайте з оливковою олією і ретельно натріть рульку з усіх боків, потім помістіть її в форму для запікання або на деко з фольгою та поставте в гарячу духовку на півгодини.
Через півгодини зменшіть температуру в духовці до 130 градусів і запікайте м’ясо близько години, до повної готовності. Готову рульку подавайте в розрізаному вигляді, холодної або гарячої – на ваш розсуд.
Сторінка:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10