Свиняча рулька, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Як смачно запекти свинячу рульку в фользі?
М’ясо у фользі відмінно пропікається, стає ніжним і ароматним, тане в роті. Обов’язково спробуйте запекти свинячу рульку саме в фользі і не пошкодуєте про таке рішення. Це блюдо готується досить довго, але не дуже сильно відволіче вас від звичних домашніх справ.
Інгредієнти:
Рулька свиняча свіжа – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Лавровий Лист – 2 шт.
Гвоздика – 3-4 шт.
Чорний перець – 5 горошин.
Духмяний перець – 5 горошин.
Сіль – за смаком.
Часник – 5 зубчиків.
Олія оливкова – 4 ст. л.
Процес приготування:
Для початку вам потрібно ретельно вимити і відварити свинячу рульку, що займе досить багато часу. Намагайтеся відразу вибирати максимально чистеньку рульку, щоб не возитися довго з її миттям. Поскобліть шкіру, ретельно протріть щіточкою і промийте в гарячій проточній воді продукт.
Покладіть рульку у велику каструлю і влийте туди холодну очищену воду, щоб рулька була значно покрита водою. Потім увімкніть вогонь і доведіть м’ясо до кипіння. Зніміть піну ложкою, вогонь злегка зменшіть і опустіть в каструлю лавровий лист, перець чорний і запашний. Цибулину очистіть, сполосніть, застроміть в неї гвоздику і відправте в каструлю. З цього моменту рулька повинна варитися мінімум дві години, щоб м’ясо приготувався, але не сповзла з кістки.
Готову рульку вийміть з бульйону і злегка остудіть її. Вистелити форму для запікання або деко фольгою, залишаючи достатньо для того, щоб загорнути рульку. Покладіть рульку на фольгу і зробіть кілька поперечних надрізів. Часник очистіть і наріжте пластинками, які застроміть в надрізи на рульки. З усіх боків змастіть її оливковою олію і оберніть фольгою.
У розігріту до 200 градусів духовку покладіть рульку у фользі на півтори години. Приблизно за півгодини до закінчення часу приготування розгорніть продукт і знову змастіть маслом. Потім відправте рульку в такому вигляді назад в духовку доходити до готовності і зарумяниваться.