Свиняча рулька, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Ароматний рулет зі свинячої рульки

З рульки можна легко приготувати смачний рулет. Готується таке блюдо досить не швидко, зате вирізняється своїм оригінальним смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте це блюдо і оцініть її по гідності!

Інгредієнти:

  • Рулька – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія оливкова – 3 ст. л.
  • Часник гранульований – ½ ч. л.
  • Паприка – ½ ч. л.
  • Морква – 2 шт.
  • Зелень (кріп і петрушка) – пучок.

Процес приготування:

  • Свинячу рульку покладіть в підсолену чисту воду і залиште її на пару годин для вимочування. Потім отскоблите зі шкури весь бруд і ретельно свинину промийте під проточною водою в раковині.
  • Морква вимийте і очистіть за допомогою овочечистки або гострого невеликого ножа. М’ясо рульки зніміть з кістки, зробивши подовжній надріз на рульки. Саме м’ясо натріть зсередини сіллю і спеціями, а моркву наріжте тонкими смужками і розкладіть з краю рульки уздовж. Зелень промийте і порубаєте ножем, розкладіть поверх моркви.
  • Згорніть рулет з м’яса, а потім обв’яжіть його ниткою або мотузкою з бавовни, щоб рулет не розвернувся. З’єднайте гранульований часник з паприкою і оливковим маслом, перемішайте і змастіть рулет з усіх боків. Потім натріть його поверхню сіллю і оберніть в пекарську папір.
  • Духовку розігрійте до 180 градусів і приберіть рулет в папері на деко, який помістіть в духовку приблизно на дві години. Потім подавайте гарячий рулет з будь-якими гарнірами на ваш розсуд.