Свиняча рулька, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Свиняча рулька, запечена з квашеною капустою

Свиняча рулька з квашеною капустою, приготовлена в духовці – це відмінне блюдо дуже ситне і апетитне. Ви отримуєте і м’ясо, і гарнір, що значно економить час.

Інгредієнти:

  • Рулька – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Капуста квашена нарізана – 0,5 кг.
  • Лавровий Лист – 2 шт.
  • Суміш перців горошком – ½ ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Гвоздика – 4-6 шт.
  • Олія оливкова – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Для початку візьміть свіжу свинячу рульку і вимочіть її в теплій воді протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім гарненько поскобліть шкіру на рульки і ретельно вимийте продукт під проточною водою, відтираючи всі забруднення щіточкою.
  • Рульку покладіть в каструлю, посоліть і влийте чисту холодну воду так, щоб вона значно покривала рульку. Увімкніть вогонь і доведіть рульку до кипіння, після чого зніміть піну ложкою і зменшіть вогонь.
  • У каструлю з рулькой покладіть лавровий лист, перець, очищену цибулину і гвоздику. Прикрийте каструлю кришкою і варіть рульку на помірному вогні близько двох-двох з половиною годин. М’ясо має приготуватися, але не відвалюватися від кістки.
  • Коли рулька буде зварена, вийміть її з каструлі і злегка остудіть. Викладіть капусту у форму для запікання, як подушку для вашої рульки.
  • На рульки зробіть кілька поперечних надрізів, а потім полийте оливковим маслом і присипте спеціями за смаком. Ємність з стравою приберіть в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. За цей час м’ясо чудово пропечеться і просочиться капустяним соком.
  • Готову рульку з квашеною капустою подавайте прямо у формі, в якій запікали блюдо. Їжте блюдо гарячим, присмачивши його гірчицею або іншим соусом на ваш смак.