Свиняча рулька, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Як смачно приготувати свинячу рульку з картоплею?

Відмінний варіант гарячого м’ясного блюда, яке готується разом з гарніром. Процес тривалий, однак, страва виходить настільки ситним та смачним, що ніякого часу не шкода. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Рулька – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Лавровий Лист – 2 шт.
  • Суміш перців горошком – ½ ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Гвоздика – 4-6 шт.
  • Олія оливкова – 2 ст. л.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Орегано – ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Для початку візьміть свіжу чистеньку свинячу рульку і вимочіть її в теплій воді протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім гарненько поскобліть шкіру на рульки і ретельно промийте її під проточною водою, відтираючи всі забруднення.
  • Рульку покладіть в каструлю, посоліть і влийте чисту холодну воду так, щоб вона значно покривала рульку. Увімкніть вогонь і доведіть рульку до кипіння, після чого зніміть піну ложкою і зменшіть вогонь. У бульйон покладіть лавровий лист, перець, очищену цибулину і гвоздику. Прикрийте каструлю кришкою і варіть рульку на помірному вогні близько двох годин. Поки вариться рулька, ретельно промийте молода картопля і відваріть його в іншій каструлі в шкірці.
  • Коли рулька буде зварена, вийміть її з каструлі і злегка остудіть. Готову картоплю теж злегка остудіть і наріжте на шматочки. Викладіть картоплю в форму для запікання, зверху покладіть рульку.
  • У невеликій ємності з’єднайте орегано, подрібнений часник і оливкове масло, роблячи соус для страви. На рульки зробіть кілька поперечних надрізів, а потім полийте рульку і картоплю часниковим маслом з орегано. Ємність з стравою приберіть в розігріту до 180 градусів на півтори години. За цей час м’ясо і картоплю відмінно пропечуться і напитаются ароматом простого соусу.
  • Готову рульку з картоплею подавайте прямо у формі, в якій запікали блюдо. Їжте рульку гарячої, присмачивши її гірчицею або іншим соусом на ваш смак.