Свиняча рулька, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування рульки з медом і гірчицею

Апетитна і пряна рулька, з тонким ароматом гірчиці і приємною солодкістю меду – це відмінне святкове блюдо, яке стане прикрасою вашого столу. Обов’язково вивчіть цей рецепт і не пошкодуєте про отриманому результаті.

Інгредієнти:

  • Рулька свіжа свиняча – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гвоздика – 4-5 шт.
  • Лавровий Лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Натуральний Мед рідкий – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Олія оливкова – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Свіжу свинячу рульку ретельно промийте в проточній воді, а потім отскоблите весь бруд зі шкіри і знову промийте. Покладіть її у велику каструлю, влийте чисту воду і доведіть рульку до кипіння. Після цього зніміть всю піну з поверхні бульйону, додайте лавровий лист, сіль, спеції і очищену цибулину.
  • Прикрийте каструлю з рулькой кришкою і відварюйте її протягом двох з половиною годин на помірному вогні, щоб м’ясо встиг приготуватися. Готову рульку вийміть з бульйону і охолодіть.
  • Потім приготуйте соус. Для цього змішайте гірчицю з медом і оливковою олією, а рульку гарненько намажте цим соусом. Увімкніть духовку і встановіть температуру 200 градусів. Коли духовка розігріється, помістіть туди форму з рулькой на півтори години і запікайте продукт до повної готовності.
  • Гарячу рум’яну рульку подавайте гарячою, сервировав відварною картоплею і свіжими овочами.
  • Дуже смачно!