Свиняча рулька, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Ніжна свиняча рулька в пиві запечена в духовці

Ароматна і ніжна свиняча рулька в темному пиві – просто справжній кулінарний шедевр. Це блюдо буде високо оцінено м’ясоїдами, незважаючи на те, що собівартість страви не так вже висока. Вам доведеться трохи запастися часом, але результат не змусить вас пошкодувати про витрачений час.

Інгредієнти:

  • Рулька – 1 шт.
  • Пиво темне – 3 л.
  • Гірчиця із зернами – 3 ст. л.
  • Мед натуральний – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Рульку ретельно промийте під проточною водою, зскрібаючи бруд і очищаючи шкірку за допомогою щіточки. Вимийте рульку максимально ретельно, щоб вона була чистенькій і красивенькой.
  • Зробіть на шкірі невеликі отвори за допомогою ножа, і в них вкладете шматочки часничку. Потім помістіть рульку в каструлю і залийте її пивом. Обов’язково залиште трохи пива для соусу, буквально чарочку.
  • Рулька буде варитися в пиві близько двох годин, на повільному вогні і під кришечкою. Поки рулька вариться, приготуйте соус: для цього з’єднайте пиво, гірчицю, сіль і мед. Ретельно перемішайте інгредієнти і відставте в сторону.
  • Рульку вийміть з пива і покладіть у форму для запікання (скляну або з антипригарним покриттям), ретельно змастіть продукт з усіх сторін соусом з гірчиці, пива і меду. Рульку приберіть в духовку на півтори години, попередньо розігрівши її до 180 градусів.
  • Через певний час виймайте соковиту і рум’яну рульку з духовки і відразу ж подавайте до столу з картоплею, овочами, капустою.