Суп з фрикадельками – 10 покрокових рецептів з фото

Гороховий суп з м’ясними фрикадельками

Заради різноманітності спробуйте приготувати не просто гороховий суп з м’ясом, а гороховий суп з фрикадельками. Це буде дуже наваристий, густий і неймовірно смачний суп. Такий обід вам послужить хорошим енергетичним запасом на залишок дня.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Горох колотий – ½ ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець мелений – за смаком
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Мелена зелень – 2 ч. л.

Процес приготування:

  • Обов’язково заздалегідь промийте горох в проточній воді, а потім залийте його крижаною водою і відправте в холодильник на ніч. Так горох швидше приготується, і ви заощадите свій час.
  • З м’ясного фаршу потрібно зробити фрикадельки. Для цього у фарш додайте сіль і чорний перець за смаком, вбийте туди ж яйце і додайте одну столову ложку манної крупи – для пишності і соковитості фрикадельок.
  • Ретельно вимісити фарш, а потім сформуйте з нього руками невеликі фрикадельки однакової форми і розміру. Поставте На плиту каструлю з очищеною водою, додайте сіль, лавровий листок, а потім доведіть воду до кипіння.
  • У киплячу воду покладіть фрикадельки, а потім відварюйте їх протягом приблизно десяти хвилин. Готові фрикадельки вийміть з бульйону і на їх місце відправте горохову крупу.
  • Варіть Суп під кришкою на повільному вогні. Очистіть картоплю і моркву, промийте під проточною водою. Моркву натріть на середній тертці, а картоплю наріжте довільними шматочками або кубиками. Надішліть овочі в каструлю з горохом.
  • Суп буде варитися не менше години, це ще залежить від якості вашого гороху. Щоб суп добре розварився, доведеться запастися терпінням. Хвилин за десять до готовності супу поверніть в нього відварені фрикадельки, а також покладіть сушену зелень. При необхідності додайте ще трохи солі.
  • Супчик готовий подавайте, давши йому настоятися приблизно десять хвилин під кришкою. За бажанням сервіруйте страву сметаною або зеленню, грінками із чорного хліба.