Суп з фрикадельками – 10 покрокових рецептів з фото
Гороховий суп з м’ясними фрикадельками
Заради різноманітності спробуйте приготувати не просто гороховий суп з м’ясом, а гороховий суп з фрикадельками. Це буде дуже наваристий, густий і неймовірно смачний суп. Такий обід вам послужить хорошим енергетичним запасом на залишок дня.
Інгредієнти:
Фарш м’ясний – 300 гр.
Горох колотий – ½ ст.
Картопля – 3 шт.
Морква – 1 шт.
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Яйце куряче – 1 шт.
Манна крупа – 1 ст. л.
Лавровий лист – 2 шт.
Мелена зелень – 2 ч. л.
Процес приготування:
Обов’язково заздалегідь промийте горох в проточній воді, а потім залийте його крижаною водою і відправте в холодильник на ніч. Так горох швидше приготується, і ви заощадите свій час.
З м’ясного фаршу потрібно зробити фрикадельки. Для цього у фарш додайте сіль і чорний перець за смаком, вбийте туди ж яйце і додайте одну столову ложку манної крупи – для пишності і соковитості фрикадельок.
Ретельно вимісити фарш, а потім сформуйте з нього руками невеликі фрикадельки однакової форми і розміру. Поставте На плиту каструлю з очищеною водою, додайте сіль, лавровий листок, а потім доведіть воду до кипіння.
У киплячу воду покладіть фрикадельки, а потім відварюйте їх протягом приблизно десяти хвилин. Готові фрикадельки вийміть з бульйону і на їх місце відправте горохову крупу.
Варіть Суп під кришкою на повільному вогні. Очистіть картоплю і моркву, промийте під проточною водою. Моркву натріть на середній тертці, а картоплю наріжте довільними шматочками або кубиками. Надішліть овочі в каструлю з горохом.
Суп буде варитися не менше години, це ще залежить від якості вашого гороху. Щоб суп добре розварився, доведеться запастися терпінням. Хвилин за десять до готовності супу поверніть в нього відварені фрикадельки, а також покладіть сушену зелень. При необхідності додайте ще трохи солі.
Супчик готовий подавайте, давши йому настоятися приблизно десять хвилин під кришкою. За бажанням сервіруйте страву сметаною або зеленню, грінками із чорного хліба.