Суп з фрикадельками – 10 покрокових рецептів з фото

Дуже смачний суп з курячими фрикадельками і рисом

Простий і дієтичний суп з фрикадельками і рисом стане знахідкою для тих, хто береже фігуру і переживає за свій шлунок. Дуже простий склад і натуральний смак кожного продукту обов’язково доведеться вам до душі.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий або суміш – 300 гр.
  • Рис – 1/2 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень свіжа або мелена – на смак
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

Процес приготування:

  • Свіжу курку ретельно промийте під проточною водою, а потім видаліть шкіру. Шматочки курки пропустіть через м’ясорубку хоча б один раз, а можна і два. Посоліть, поперчіть фарш і приберіть його на час в сторону.
  • Далі ретельно промийте рисову крупу і потім відваріть половину її до напівготовності. Готовий рис злийте і остудіть. Крупу додайте в миску з курячим фаршем, туди ж додайте куряче яйце і вимісити фарш.
  • Поставте На плиту каструлю з чистою водою, додайте сіль і лавровий лист і доведіть воду до кипіння. Поки закипає вода, під проточною водою промийте моркву і очистіть його від шкірки. Моркву натріть на середній тертці, а потім приступите до формування фрикадельок.
  • Руками, змоченими в холодній воді, зробіть однакові невеликі кульки з фаршу і опустіть їх в киплячу воду. Слідом за фрикадельками відправте залишки рису і подрібнену моркву.
  • Суп варіть до повної готовності всіх компонентів, це займе у вас не більше півгодини. Приблизно хвилин за п’ять до готовності супу, покладіть в каструлю мелену зелень, яка додасть йому додатковий аромат.