Суп з фрикадельками – 10 покрокових рецептів з фото
Простий рецепт супу з фрикадельками і картоплею
Простий і смачний суп, у якому немає нічого зайвого. Цей суп піддасться навіть недосвідченому кулінару, який вперше береться за приготування першої страви. Спробуйте!
Інгредієнти:
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля – 3-4 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Фарш м’ясний – 250-300 гр.
Томатна паста – 2 ст. л.
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль – за смаком
Перець мелений – ½ ч. л.
Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Візьміть найсвіжіші продукти, які ви знайшли в магазині або на ринку. Ретельно перевірте фарш на свіжість, перш ніж приступати до готування.
Обполосніть цибулю і моркву в проточній воді, після чого очистіть і наріжте. Морква, втім, можете натерти на середній тертці. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому коренеплоди до прозорості.
Почніть готувати фарш для фрикадельок. Покладіть в миску з ним цибулю і моркву, додайте куряче яйце і сіль зі спеціями.
Ретельно вимісити фарш руками, а потім сформуйте з нього невеликі круглі фрикадельки однакового розміру.
Солодкий болгарський перець промийте в проточній воді, а потім очистіть його. Видаліть насіння і перегородки, а сам плід наріжте соломкою.
У каструлю наберіть чисту воду і доведіть її до кипіння. Не забудьте додати лавровий лист і сіль. У киплячу воду акуратно покладіть фрикадельки і варіть їх буквально п’ять-сім хвилин.
Поки варяться фрикадельки, промийте і очистіть картоплю. Наріжте його довільно або кубиками, додайте в суп разом з болгарським перцем. В останню чергу додайте до складу страви томатну пасту.
Свіжий супчик з фрикадельками розлийте по тарілках і сервіруйте сметаною і свіжою зеленню при бажанні.