Гороховий суп з копченими реберцями

Гороховий суп з копченими реберцями – це дуже ситне перше блюдо для сімейного обіду. Його готують на плиті або в мультиварці – в будь-якому випадку зберігаються всі поживні та смакові властивості. Калорійність горохового супу з копченостями, звичайно, досить висока, але і втамувати голод можна буквально половиною тарілочки цього ласощі!
Гороховий суп з копченими реберцями готують з цілим сушеним горохом, який попередньо довго вимочують у воді, щоб він був м’яким і добре розварився. Якщо ж не хочеться чекати готовності основного продукту, можна взяти його в колотому вигляді – тоді він встигне приготуватися до потрібної консистенції разом з іншими інгредієнтами страви.
Копчені реберця для горохового супу можна взяти свинячі або яловичі. Все залежить лише від переваги кулінара, адже перше блюдо з ними все одно буде ароматним і наваристим. Крім реберець до гороху можна додати овочі, зелень, часник, томатну пасту, вершки і ін Зварити гороховий суп з копченими реберцями можна на простій воді або з додаванням м’ясного бульйону, щоб ще більше підсилити ефект від копченостей.
Гороховий суп з копченостями при бажанні можна перетворити в пюре – так він стане більш ніжним. Це роблять з допомогою блендера або ж просто дуже довго варять горох, і він сам перетворюється в кашку. При цьому пюрируют всі інгредієнти, крім реберець і зелені – їх додають у вже готову кремову масу. Подавати страву рекомендується з грінками або сухариками, приготованими в домашніх умовах.