Сосиски в сдобном тесті, приготовлені в домашніх умовах
Здобне тісто готується на основі дріжджів і жировмісних продуктів. Це калорійний варіант тесту, і випічка з нього виходить дуже ситною. Сосиски можна брати по своєму смаку, безпрограшним вибором будуть молочні.
Інгредієнти:
- Борошно – 300-500 р.
- Молоко – 0,5 ст.
- Цукор – 1 ст. л.
- Дріжджі – 6 р.
- Вершкове масло – 50 р.
- Рослинне масло – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сосиски – 10-12 шт.
Процес приготування:
- Підігріти молоко до 40-50 градусів, розчинити в ньому цукор, сіль і дріжджі.
- Масло вершкове розтопити і разом з рослинним маслом, влити в молоко.
- Яйце, попередньо полежавшее поза холодильника, щоб досягти кімнатної температури, вбити до молока і масла.
- В отриману суміш всипати дріжджі і поставити опару в сторону, щоб дріжджі почали діяти. Для цього достатньо 15 хвилин.
- Через зазначений час, всипати в опару борошно, приготувати тісто, м’яке і слухняне. Поставити його в тепле місце на 1 годину, прикривши рушником.
- Обім’яти піднялося тісто і відправити його на другий етап для підйому, це ще приблизно годину часу.
- Готове тісто розкачати у великий нетолстый лист (близько 0,5-0,7 см), нарізати на смуги шириною 2-4 див.
- Сосиски, очищені від оболонки, розкладати на смужки тіста і закручувати по спіралі. Можна урізноманітнити блюдо і разом з сосискою покласти ще який-небудь компонент, наприклад сир, шматочок помідора або солодкого перцю. Також можна змастити сосиску соусом або гірчицею.
- На деко викласти ряд сосисок і в духовці з температурою 180-190 градусів запікати 25-30 хвилин.
Приємного апетиту!