Сосиски в тісті в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Прості сосиски в тесті на воді

Сосиски можна приготувати навіть у тесті на воді, без додавання молочних продуктів і дріжджів. Це тісто, як на пельмені, і при випічці воно не буде підніматися. Таке блюдо оцінять любителі хрусткою випічки з несолодкої начинкою.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Сосиски 10-12 шт.
  • Цибуля – 2 шт. (за бажанням)
  • Жовток для змазування.

Процес приготування:

  • Процес приготування тіста починається з нагрівання води. Її потрібно довести приблизно до 60 градусів і розчинити в ній сіль.
  • Борошно всипати в глибоку ємність, попередньо просіяне. В неї влити підсолену воду і розмішати. На цьому етапі тісто виходити не буде, не хвилюйтеся. Просто змішайте виделкою або руками борошно з водою до утворення борошняних згустків.
  • В борошно з водою вбити яйце і тепер вже вимішати тісто. Його потрібно досить довго м’яти руками, поки не утворюється однорідна еластична маса. Але якщо все ж ця суміш ніяк не хоче ставати тестом, значить, йому не вистачає рідини. Долийте трохи води і повторіть спробу. Коли все вийде, залиште тісто на 15-20 хвилин, щоб розбухла клейковина.
  • Якщо разом з сосискою бажаєте загорнути в тісто смажену цибулю, щоб урізноманітнити смак, то слід почистити цибулини, нарізати дрібно і обсмажити у сковороді на олії. Можна пропустити цей крок і готувати сосиски в тісті без додаткових компонентів.
  • Тісто, розкачане у тонкий пласт, порізати довгими смужками. Ширина не має значення. Якщо використовуєте цибулю, то спочатку потрібно тонким шаром розподілити його по смужках. Після загорнути в тісто сосиски і укласти на деко. Для додання глянцю поверхні випічки змастити тісто яєчним жовтком.
  • Випікати сосиски в тісті 15 хвилин при температурі 180-190 градусів. Подавати краще їх гарячі і з соусом.

Приємного апетиту!