Прості сосиски в тесті на воді
Сосиски можна приготувати навіть у тесті на воді, без додавання молочних продуктів і дріжджів. Це тісто, як на пельмені, і при випічці воно не буде підніматися. Таке блюдо оцінять любителі хрусткою випічки з несолодкої начинкою.
Інгредієнти:
- Яйця – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.
- Вода – 1,5 склянки
- Сіль – ¼ ч. л.
- Сосиски 10-12 шт.
- Цибуля – 2 шт. (за бажанням)
- Жовток для змазування.
Процес приготування:
- Процес приготування тіста починається з нагрівання води. Її потрібно довести приблизно до 60 градусів і розчинити в ній сіль.
- Борошно всипати в глибоку ємність, попередньо просіяне. В неї влити підсолену воду і розмішати. На цьому етапі тісто виходити не буде, не хвилюйтеся. Просто змішайте виделкою або руками борошно з водою до утворення борошняних згустків.
- В борошно з водою вбити яйце і тепер вже вимішати тісто. Його потрібно досить довго м’яти руками, поки не утворюється однорідна еластична маса. Але якщо все ж ця суміш ніяк не хоче ставати тестом, значить, йому не вистачає рідини. Долийте трохи води і повторіть спробу. Коли все вийде, залиште тісто на 15-20 хвилин, щоб розбухла клейковина.
- Якщо разом з сосискою бажаєте загорнути в тісто смажену цибулю, щоб урізноманітнити смак, то слід почистити цибулини, нарізати дрібно і обсмажити у сковороді на олії. Можна пропустити цей крок і готувати сосиски в тісті без додаткових компонентів.
- Тісто, розкачане у тонкий пласт, порізати довгими смужками. Ширина не має значення. Якщо використовуєте цибулю, то спочатку потрібно тонким шаром розподілити його по смужках. Після загорнути в тісто сосиски і укласти на деко. Для додання глянцю поверхні випічки змастити тісто яєчним жовтком.
- Випікати сосиски в тісті 15 хвилин при температурі 180-190 градусів. Подавати краще їх гарячі і з соусом.
Приємного апетиту!