Покроковий рецепт приготування сосисок в дріжджовому тесті
Дріжджове тісто для цієї страви можна купити готовий або приготувати самостійно. Важливо дати загорнутим в тісто сосисок постояти перед випічкою, щоб тісто піднялося ще до відправки в духовку, тоді ви отримаєте дивно пишну і ніжну випічку.
Інгредієнти:
- Сосиски – 6 шт.
- Жовток для змазування тіста.
- Кунжут для посипання.
Для тіста:
- Борошно – 2 ст.
- Молоко – 0,5 ст.
- Дріжджі сухі – 6 р.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця – 1 шт.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Процес приготування:
- Половину обсягу борошна змішати з сухими дріжджами, влити тепле молоко, всипати цукор і сіль. Вийде опара, яку потрібно потримати в теплому місці хвилин 15-20.
- У постоявшую опару вбити яйця, влити рослинне масло, розмішати.
- Борошно з’єднати з іншими інгредієнтами, замісити податливе для розкочування тісто. Не пересипте борошна, інакше тісто вийде тугим, але і нестача борошна позначиться на якості. Залишати для підняття таке тісто не обов’язково, можна відразу приступати до розкочуванні.
- Тісто викласти на присипану борошном поверхню і качалкою рівне розкачати, намагаючись не допускати різної товщини на різних ділянках пласта. Розрізати пласт на смужки, їх ширина повинна бути близько 3 див.
- Сосиски очистити від оболонки. Загортати в стрічки тіста сосиски за принципом спіралі, защипывать кінчики смуг. Дати заготівлях постояти хвилин 15-20, щоб тісто піднялося.
- Викласти сосиски на підготовлений лист, змастити змішаним з водою жовтком. Краще це робити спеціальної пензлем, легко й обережно, не притискаючи ніжне тісто. Посипати сосиски в тісті кунжутним насінням і поставити в духовку. При температурі 180 градусів сосиски приготуються за 15-20 хвилин.
Приємного апетиту!