Сосиски в тісті в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Сосиски в тісті у формі кіски

Сосиски можна загортати в тісто не тільки спіральним обгортанням, але і створювати навколо них оболонку у формі кіски зверху. Рецепт гарний тим, що в ньому зручно використовувати і додаткову начинку, а на вигляд блюдо і зовсім виходить святковим.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове (дріжджове або бездріжджове) – 1 упаковка (500 г).
  • Сосиски – 10-12 шт.
  • Яйце для змащування тіста.
  • Додаткова начинка на вибір: сир, томати, цибулю та ін.

Процес приготування:

  • Готове листкове тісто розморозити і розкласти пласти на посипаній борошном поверхні. Розрізати на прямокутники по довжині трохи більше сосиски, а по ширині 7-10 див.
  • Сосиски укласти на середину прямокутників. Якщо використовуєте додаткову начинку, теж укладіть її поруч з сосискою. Сир потрібно натерти на тертці, помідори або інші овочі порізати соломкою або кубиками. Утрамбувати начинку щільно.
  • З обох сторін вільний, не зайняте начинкою тісто надрізати косими смужками. Не варто різати до самої сосиски, краще залишити кілька міліметрів, не доходячи до начинки.
  • По черзі смужки тіста ліворуч і праворуч «заплітати» до середини, як косичку, щоб вони заходили одне на одного внахлест. Кінчики защипати, щоб начинка не виявилася зовні.
  • Збитим з невеликою кількістю води змастити верх жовтком косичок з сосисками і поставити запікатися. Температура при випіканні – 180 градусів, рекомендований час приготування – 30 хвилин.

Приємного апетиту!