Сосиски в тісті в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Як спекти сосиски в тісті з молока?

Тісто для цієї страви готується на основі молока, без використання дріжджів. Щоб випічка піднялася і залишалася пишною, використовується сода або розпушувач. У результаті тісто виходить, як для булочок.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 8 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сода або розпушувач – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Яйце змішати з цукром і содою або розпушувачем. Соду за бажанням можна погасити оцтом.
  • Молоко підігріти до 40 градусів і змішати з яйцями. Влити рослинне масло. Можете замінити його вершковим або маргарином – ефект буде приблизно однаковий.
  • Всипати просіяне борошно і замісити придатне для розкочування тісто. Воно має бути еластичним, м’яким, але не буде липнути до рук.
  • Пластом товщиною в півсантиметра розкачати тісто, не забувши присипати борошном робочу поверхню.
  • Обертати сосиски тестом можна двома способами. Класичний варіант: розрізати тісто на смужки і загорнути сосиски за принципом спіралі. Нетрадиційний варіант: не розрізати тісто, а на цілий пласт вкласти в ряд сосиски і защипати тісто, як в закритому пирозі. Зверху зробити надрізи за кількістю вкладених сосисок. В цьому випадку вийде великий пиріг, який після цього потрібно буде розрізати на порції.
  • Змастити зверху тісто яєчним жовтком (за бажанням) і поставити деко з сосисками в тісті в духовку. Випічка готується приблизно 20-25 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Приємного апетиту!