Сосиски в тесті з картоплею, запечені в духовці
У цьому рецепті в тісто разом з сосискою загортається картопляне пюре. Його краще приготувати заздалегідь. Блюдо виходить дуже ситним і здатне стати повноцінним варіантом обіду або вечері.
Інгредієнти:
- Сосиски – 6-8 шт.
- Дріжджове тісто – 0,5 кг.
- Картопля – 0,5 кг
- Молоко – 0,5 ст.
- Вершкове масло – 30 р.
- Сіль за смаком.
- Яєчний жовток для змазування.
Процес приготування:
- Тісто використовується готове. Якщо воно було в морозилці, розморозити його і дати прогрітися до кімнатної температури.
- Приготувати картопляне пюре: зварити очищену картоплю, потовкти його в пюре разом з молоком і вершковим маслом. Пюре не повинно бути рідким. Сіль додати за смаком. Дати картопляного пюре охолонути.
- Тісто розділити на стільки частин, скільки у вас сосисок. Посипати поверхню для розкочування тіста борошном. Кожну частину спочатку скатати в кулю, а потім за допомогою качалки або іншого пристосування розкачати в коло або овал товщиною 0,5 див.
- На кожну заготовку посередині викласти трохи картопляного пюре, на нього – сосиску. Защипати тісто за принципом приготування пельменів, не залишаючи отворів.
- На деко викласти сосиски з пюре в тесті, залишаючи між ними простір, так як тісто при випічці збільшиться в об’ємі.
- Розбавленим з водою змастити жовтком заготовки і поставити випікатися в духовку з температурою 180-190 градусів. Час випікання – близько півгодини.
- Зарумяненные сосиски з пюре в тесті потрібно подавати гарячими з овочами, салатом або просто з чаєм.
Приємного апетиту!