Сосиски в тесті з сиром, запечені в духовці
Для рецепта підійде будь-яке готове листкове тісто – дріжджове або без дріжджів. Сосиски краще брати об’ємні, так як вони будуть розрізати, і начиняться сиром.
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 1 упаковка (500 р.).
- Сосиски – 10 шт.
- Сир – 100 р.
- Яєчний жовток для змазування тіста.
- Кетчуп, свіжі помідори за бажанням.
Процес приготування:
- Сосиски звільнити від промислової оболонки, зробити поздовжні надрізи ножем, створюючи свого роду кишені.
- Сир натерти на дрібній тертці – тонкою стружкою. У надрізи сосисок за допомогою чайної ложки покласти сирну стружку. Можна полити сосиски кетчупом за бажанням, або іншим соусом. Також можна разом з сиром вкласти в «кишеньки» шматочки свіжих томатів.
- Тісто розкласти на посипаній борошном поверхні і порізати смугами. Воно не потребує розкочуванні, потрібно лише до кінця його розморозити перед використанням. Смужки можуть бути будь-якої ширини, це впливає тільки на кількість обертів навколо сосиски.
- Загорнути сосиски з сирною начинкою смужки тіста, не залишаючи проміжків між витками спіралі, щоб начинка не витекла при запіканні. Скласти сосиски у рівні ряди на деку.
- Яйце розділити на білок і жовток. Білок можна покласти в ємність з щільною кришкою і зберігати в холодильнику до 4 днів. А жовток збити виделкою, розбавити трохи водою і за допомогою кисті змастити зверху сосиски в тісті.
- Запікати страву близько 15-20 хвилин у духовці за температури 180 градусів.
Приємного апетиту!