Сосиски в тісті в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт сосисок у тісті на кефірі

Тісто на кефірі готується швидко і з простих інгредієнтів. Важливо перед застосуванням підігріти кефір і моментально всипати в нього соду, цей крок буде запорукою пухкої випічки.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Сосиски – 10-12 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кунжут або кмин для посипання.

Процес приготування:

  • Тісто готувати в такій послідовності: спочатку підігріти кефір до 50 градусів, і, поки він теплий, всипати соду, перемішати.
  • Яйцю дати полежати при кімнатній температурі деякий час, а потім збити виделкою і додати до кефіру.
  • Слідом влити в кефір, рослинне масло, всипати сіль і цукор.
  • Борошно додавати в ємність з кефіром і яйцем поступово, добре вимішуючи тісто. Одночасно порціями підливати теплу кип’ячену воду. Її може знадобитися менше, ніж в рецепті, так що відразу всю виливати не потрібно. Але якщо тісто вийде не досить густим, можна додати борошна.
  • Тісто вимісити, щоб не було жорстким і добре розтягувалося. Після розкачати пластом 0,5-0,7 см в товщину і нарізати на стрічки шириною 3-4 див.
  • Закрутити в смуги тіста сосиски, викласти їх на пергамент, яким деко застелений. Жовтком, злегка збитим виделкою, змастити поверхню майбутньої випічки. Зверху посипати насінням кунжуту або кмину. Також можна використовувати пряні трави: орегано, базилік або суміш прованських трав.
  • Ситна випічка буде готова після 20-25 хвилин перебування в духовці, включеної на 180 градусів.

Приємного апетиту!