Простий і смачний рецепт сосисок у тісті на кефірі
Тісто на кефірі готується швидко і з простих інгредієнтів. Важливо перед застосуванням підігріти кефір і моментально всипати в нього соду, цей крок буде запорукою пухкої випічки.
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг.
- Сосиски – 10-12 шт.
- Кефір – 250 мл
- Сода – 0,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Рослинне масло – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кунжут або кмин для посипання.
Процес приготування:
- Тісто готувати в такій послідовності: спочатку підігріти кефір до 50 градусів, і, поки він теплий, всипати соду, перемішати.
- Яйцю дати полежати при кімнатній температурі деякий час, а потім збити виделкою і додати до кефіру.
- Слідом влити в кефір, рослинне масло, всипати сіль і цукор.
- Борошно додавати в ємність з кефіром і яйцем поступово, добре вимішуючи тісто. Одночасно порціями підливати теплу кип’ячену воду. Її може знадобитися менше, ніж в рецепті, так що відразу всю виливати не потрібно. Але якщо тісто вийде не досить густим, можна додати борошна.
- Тісто вимісити, щоб не було жорстким і добре розтягувалося. Після розкачати пластом 0,5-0,7 см в товщину і нарізати на стрічки шириною 3-4 див.
- Закрутити в смуги тіста сосиски, викласти їх на пергамент, яким деко застелений. Жовтком, злегка збитим виделкою, змастити поверхню майбутньої випічки. Зверху посипати насінням кунжуту або кмину. Також можна використовувати пряні трави: орегано, базилік або суміш прованських трав.
- Ситна випічка буде готова після 20-25 хвилин перебування в духовці, включеної на 180 градусів.
Приємного апетиту!