Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково
Як смачно запекти ніжки кролика в духовці?
Вашій увазі надається рецепт запікання в духовці ніжок кролика як найсмачнішою частини тушки. М’ясо буде ніжним, ароматним і легко відділяється від кісточки. Готувати будемо в сметані, і з класичним набором спецій, часником, перцем і цибулею. За своїм смаком можна додати до ніжок корицю, коріандр і базилік.
Інгредієнти:
Ніжки кролика – 1 кг (4 шт.)
Цибулю і моркву – по 1 шт.
Часник – 4 зубки.
Сметана жирна – 1 ст.
Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
Ніжки кролика замочіть на 3 години в холодній воді і міняйте її кожну годину, щоб видалити специфічний запах м’яса і зробити його ніжним і соковитим.
Потім ніжки промийте під проточною водою, видаліть рушником зайву рідину і добре натріть їх сіллю, чорним перцем і подрібненим часником.
Складіть м’ясо в окрему миску і залиште на 1 годину для маринування.
За цей час почистіть цибулю і моркву. Потім цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці.
Добре розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому мариновані ніжки до утворення золотистої скоринки.
Обсмажені ніжки покладіть у форму для запікання.
У тому ж маслі обсмажте нарізані цибулю і моркву. Їх посоліть за смаком і перекладіть поверх м’яса.
М’ясо в морквяно-цибулевої засмажки залийте сметаною.
Додайте до м’яса чисту воду, заповнюючи форму не більш ніж на третину її обсягу.
Запікайте м’ясо в духовці при 180° С протягом 40 хвилин.