Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково
М’який кролик, тушкований в сметані в духовці
У даному рецепті вам пропонується запекти кролика в сметанному соусі. У вас вийде ніжне і дієтичне блюдо для вечері, так і для святкового столу, якщо запекти тушку цілком. Готуємо з порошком каррі, але спеції можна підібрати по своєму смаку. Перед запіканням шматочки кролика трохи обсмажимо на олії.
Інгредієнти:
Кролик – ½ тушки (0.6 кг).
Сметана – 1 ст.
Цибулю і моркву – по 1 шт.
Часник сушений і порошок каррі м по 1 ч. л.
Сіль і спеції за смаком.
Рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
М’ясо кролика розріжте на порційні шматочки і покладіть в миску.
Посипте їх сіллю, обраними спеціями, порошком каррі і перемішайте.
Шматочки м’яса обсмажте на олії до рум’яної скоринки з усіх боків.
Потім складіть їх у форму для запікання (гусятницю, казанок, металеву каструлю).
Цибулю і моркву почистіть, помийте і наріжте довільними шматочками.
Нарізані овочі трохи обсмажте на маслі і викладіть на м’ясо.
Блюдо посипте перцем і сушеним часником.
У форму налийте трохи (100 мл) чистої води або бульйону і зверху залийте все сметаною.
Форму прикрийте кришкою або шматочком фольги.
Запікайте кролика в духовці при температурі 180° С протягом 1 години 15 хвилин.