Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

М’який кролик, тушкований в сметані в духовці

У даному рецепті вам пропонується запекти кролика в сметанному соусі. У вас вийде ніжне і дієтичне блюдо для вечері, так і для святкового столу, якщо запекти тушку цілком. Готуємо з порошком каррі, але спеції можна підібрати по своєму смаку. Перед запіканням шматочки кролика трохи обсмажимо на олії.

Інгредієнти:

  • Кролик – ½ тушки (0.6 кг).
  • Сметана – 1 ст.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Часник сушений і порошок каррі м по 1 ч. л.
  • Сіль і спеції за смаком.
  • Рослинна олія для смаження.

Процес приготування:

  • М’ясо кролика розріжте на порційні шматочки і покладіть в миску.
  • Посипте їх сіллю, обраними спеціями, порошком каррі і перемішайте.
  • Шматочки м’яса обсмажте на олії до рум’яної скоринки з усіх боків.
  • Потім складіть їх у форму для запікання (гусятницю, казанок, металеву каструлю).
  • Цибулю і моркву почистіть, помийте і наріжте довільними шматочками.
  • Нарізані овочі трохи обсмажте на маслі і викладіть на м’ясо.
  • Блюдо посипте перцем і сушеним часником.
  • У форму налийте трохи (100 мл) чистої води або бульйону і зверху залийте все сметаною.
  • Форму прикрийте кришкою або шматочком фольги.
  • Запікайте кролика в духовці при температурі 180° С протягом 1 години 15 хвилин.
  • Блюдо готове. Подавайте до столу гарячим.
  • Приємного апетиту!