Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Як смачно приготувати кролика з картоплею в духовці?

Кролик з картоплею в духовці – це дуже смачне блюдо, в якому м’ясо буде рум’яним і м’яким, а картопля дуже ароматним. М’ясо і овочі перед запіканням не обсмажуємо. Рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти:

  • Кролик – ½ тушки.
  • Картопля – 8 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – ½ ст.
  • Часник – 4 зубки.
  • Сіль і перець за смаком.
  • Приправа для м’яса – 1.5 ч. л.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

  • М’ясо кролика добре промиваємо холодною водою, просушуємо кухонним рушником і ріжемо на середні шматочки.
  • У чашці змішуємо сіль, чорний перець і приправу для м’яса і отриманою сумішшю добре натираємо шматочки кролика.
  • Залишаємо м’ясо на 1 годину, щоб просочилося ароматами спецій.
  • Моркву чистимо і шаткуємо невеликими брусочками.
  • Чистимо картоплю, промиваємо та нарізаємо на великі шматочки довільної форми.
  • У ємність для запікання страви вливаємо невелику кількість олії і поміщаємо в неї нарізані овочі. Їх посипаємо сіллю.
  • На овочі щільно укладаємо підготовлені шматочки кролика.
  • В піалу кладемо сметану, сиплемо трохи солі, наливаємо склянку води, додаємо подрібнений часникодавку часник і перемішуємо.
  • Приготованим сметанним соусом заливаємо м’ясо з картоплею, щоб соус повністю покрив все.
  • Ємність закриваємо шматочком фольги і ставимо в духовку, розігріту до 180° С на 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і продовжуємо запікати кролика ще 50 хвилин, поки м’ясо добре не зарум’яниться. Шматочки м’яса можна перевернути.
  • Приготовану страву подаємо до столу в гарячому вигляді.
  • Приємного апетиту!