Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково
Як смачно приготувати кролика з картоплею в духовці?
Кролик з картоплею в духовці – це дуже смачне блюдо, в якому м’ясо буде рум’яним і м’яким, а картопля дуже ароматним. М’ясо і овочі перед запіканням не обсмажуємо. Рецепт простий і швидкий.
Інгредієнти:
Кролик – ½ тушки.
Картопля – 8 шт.
Морква – 1 шт.
Сметана – ½ ст.
Часник – 4 зубки.
Сіль і перець за смаком.
Приправа для м’яса – 1.5 ч. л.
Вода – 1 ст.
Процес приготування:
М’ясо кролика добре промиваємо холодною водою, просушуємо кухонним рушником і ріжемо на середні шматочки.
У чашці змішуємо сіль, чорний перець і приправу для м’яса і отриманою сумішшю добре натираємо шматочки кролика.
Залишаємо м’ясо на 1 годину, щоб просочилося ароматами спецій.
Моркву чистимо і шаткуємо невеликими брусочками.
Чистимо картоплю, промиваємо та нарізаємо на великі шматочки довільної форми.
У ємність для запікання страви вливаємо невелику кількість олії і поміщаємо в неї нарізані овочі. Їх посипаємо сіллю.
На овочі щільно укладаємо підготовлені шматочки кролика.
В піалу кладемо сметану, сиплемо трохи солі, наливаємо склянку води, додаємо подрібнений часникодавку часник і перемішуємо.
Приготованим сметанним соусом заливаємо м’ясо з картоплею, щоб соус повністю покрив все.
Ємність закриваємо шматочком фольги і ставимо в духовку, розігріту до 180° С на 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і продовжуємо запікати кролика ще 50 хвилин, поки м’ясо добре не зарум’яниться. Шматочки м’яса можна перевернути.
Приготовану страву подаємо до столу в гарячому вигляді.