Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково
Тушонка з кролика в духовці у скляній банці
Гасіння кролика в духовці в скляній банці дозволяє заготовити кролятину про запас, адже не завжди можна придбати свіже м’ясо кролика. Правильно приготовлена тушонка збереже всі свої корисні властивості і смакові не поступиться свежеприготовленному м’яса. Готувати краще в підлогу літрової скляній банці.
Інгредієнти (на 1 кг м’яса кролика):
Сіль – 1 ст. л.
Лист лавра – 1 шт. на баночку.
Перець чорний – 6 горошин на баночку.
Спеції за смаком.
Процес приготування:
Тушки кроликів помістіть в глибоку ємність і на ніч залийте холодною водою.
Потім видаліть по можливості великі кісточки, їх потім використовуєте для супу або холодцю.
М’ясо наріжте на невеликі шматочки.
Баночки для тушонки промийте водою з додаванням харчової соди. Стерилізувати їх необов’язково.
В баночки розкладіть по 1 аркушу лавра і горошини чорного перцю. По своєму смаку можете додати духмяний перець і спеції для м’яса.
Потім щільно укладіть в баночки шматочки кролика. Можна додати в кожну баночку трохи свинячого сала або жиру, адже м’ясо кролика жиру зовсім не містить. Воду до м’яса не додаємо. Воно буде тушкуватися у власному соку.
Широку каструлю для стерилізації застеліть рушником і поставте в неї всі баночки з м’ясом, прикривши їх кришками.
Налийте в каструлю воду до рівня плічок баночок.
Тушкуйте м’ясо на маленькому вогні протягом 6 годин. Слідкуйте, щоб вода не кипіла і не потрапляла всередину баночок. Доливайте Воду періодично, так як википатиме.
Приготовану тушонку закатайте.
Баночки накрийте теплим пледом. Після повного охолодження перенесіть на зберігання в прохолодне місце.