Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково
Як запекти м’ясо кролика у фользі?
Вам надається рецепт запікання кролятини у фользі. М’ясо кролика дуже ніжне, і фольга не дасть йому пересохнути в духовці, так і запечеться він рівномірно, не підгорить і буде соковитим. Готується м’ясо у власному соку і без обсмажування. Замаринуем кролика у смачному маринаді зі спеціями і цибулею.
Інгредієнти:
Кролик – 1 кг.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубки.
Вода – 1 л.
Перець чорний і запашний – по 1-4 горошини.
Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Сіль і спеції (м’ята, розмарин, прованські трави, листя лавра) за смаком.
Процес приготування:
Спочатку приготуйте маринад, щоб прибрати специфічний смак кролятини, зробити м’ясо соковитим і розкрити його смак.
В окремий посуд покладіть горошини перцю, 1-2 листки лавра і залийте їх склянкою окропу.
Почистіть цибулю і зубки часнику.
Цибулю наріжте на тонкі півкільця, часник подрібніть на часничниці і перекладіть в посуд з маринадом.
В маринад насипте всі спеції (їх набір можете змінити за власним бажанням) і долийте ще пів літра холодної води.
Додайте в маринад бальзамічний оцет або 1 ст. л. лимонного соку.
Тушку кролика порізати на шматочки довільної форми і помістіть їх в маринад, а потім добре перемішайте.
Посуд з м’ясом прикрийте шматочком харчової плівки і залиште на 1-2 години для маринування при звичайній домашньої температурі.
Після закінчення цього часу маринад злийте. Лист лавра видаліть, а цибулю залиште.
М’ясо по своєму смаку посоліть, полийте олією і перемішайте.
Форму для запікання застелити великим шматком фольги, можна подвійним, щоб сік не витік.
Перекладіть у форму мариновані шматочки м’яса з цибулею і краю фольги щільно загорніть.
Запікайте кролика в духовці при 180° С протягом 1 години.
До кінця готування фольгу зверху розкрийте і продовжите запікання ще 15 хвилин, щоб м’ясо покрилося рум’яною скоринкою.