Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Як запекти м’ясо кролика у фользі?

Вам надається рецепт запікання кролятини у фользі. М’ясо кролика дуже ніжне, і фольга не дасть йому пересохнути в духовці, так і запечеться він рівномірно, не підгорить і буде соковитим. Готується м’ясо у власному соку і без обсмажування. Замаринуем кролика у смачному маринаді зі спеціями і цибулею.

Інгредієнти:

  • Кролик – 1 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Вода – 1 л.
  • Перець чорний і запашний – по 1-4 горошини.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Сіль і спеції (м’ята, розмарин, прованські трави, листя лавра) за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку приготуйте маринад, щоб прибрати специфічний смак кролятини, зробити м’ясо соковитим і розкрити його смак.
  • В окремий посуд покладіть горошини перцю, 1-2 листки лавра і залийте їх склянкою окропу.
  • Почистіть цибулю і зубки часнику.
  • Цибулю наріжте на тонкі півкільця, часник подрібніть на часничниці і перекладіть в посуд з маринадом.
  • В маринад насипте всі спеції (їх набір можете змінити за власним бажанням) і долийте ще пів літра холодної води.
  • Додайте в маринад бальзамічний оцет або 1 ст. л. лимонного соку.
  • Тушку кролика порізати на шматочки довільної форми і помістіть їх в маринад, а потім добре перемішайте.
  • Посуд з м’ясом прикрийте шматочком харчової плівки і залиште на 1-2 години для маринування при звичайній домашньої температурі.
  • Після закінчення цього часу маринад злийте. Лист лавра видаліть, а цибулю залиште.
  • М’ясо по своєму смаку посоліть, полийте олією і перемішайте.
  • Форму для запікання застелити великим шматком фольги, можна подвійним, щоб сік не витік.
  • Перекладіть у форму мариновані шматочки м’яса з цибулею і краю фольги щільно загорніть.
  • Запікайте кролика в духовці при 180° С протягом 1 години.
  • До кінця готування фольгу зверху розкрийте і продовжите запікання ще 15 хвилин, щоб м’ясо покрилося рум’яною скоринкою.
  • Запеченого кролика подавайте до столу гарячим.
  • Їжте на здоров’я!