Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково
Простий і смачний рецепт кролика, запеченого з овочами
Щоб приготувати смачну страву з м’яса кролика, вам пропонується запекти його в духовці разом з овочами. Овочі можна використовувати будь-які. За цим рецептом будемо готувати кролика з морквою, солодким перцем, кабачком і селерою. У вас вийде відмінний дієтичне блюдо і для дорослих, і для дітей.
Інгредієнти:
Кролик – 2 кг.
Моркву і солодкий перець – 2 шт. по
Молодий кабачок – 1 шт.
Селера – 1 стебло.
Часник – 6 зубчиків.
Сметана – 1 ст.
Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
Тушку кролика розрізати на середні шматочки і покладіть м’ясо в глибоку посуд.
Залийте його на 2-3 години водою з оцтом з розрахунку 2 ст. л. оцту на літр води. Це потрібно, щоб прибрати специфічний запах кролятини і зробити м’ясо ніжнішим.
Після закінчення цього часу шматочки кролика промийте холодною водою і обсушити кухонним рушником.
Потім м’ясо трохи посоліть і посипте чорним перцем і покладіть в будь-яку форму для запікання.
Овочі для цієї страви почистіть, промийте і наріжте на маленькі шматочки і покладіть в миску. Трохи овочів відкладіть для посипання страви зверху.
Додайте дрібно нарізану петрушку і склянку сметани. Сметани не шкодуйте, візьміть сметану з великим вмістом жирності, щоб було смачніше.
Овочі зі сметаною добре перемішайте.
Отриманою сумішшю залийте м’ясо кролика. Зверху посипте інші нарізані овочі.
Запікайте кролика з овочами при 180° С протягом 1,5 години.
Подавайте кролика у гарячому вигляді, як гарнір до нього не потрібен.