Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково
Соковитий, м’який кролик в майонезі з часником
У даному рецепті вам пропонується приготувати кролика в духовці під майонезом з часником. Запікати будемо цілу тушку. За цим рецептом кролик вийде м’яким, соковитим і ароматним.
Інгредієнти:
Кролик – 1 тушка.
Часник – 7 зубков.
Майонез – 150 р.
Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
Тушку кролика, попередньо розморожену, добре промийте проточною водою і обсушити кухонним рушником.
В окремій чашці змішуємо різні спеції. Це можуть бути приправа для м’яса, коріандр, чорний перець, паприка та інші за вашим смаком.
Кролика по своєму смаку посипте сіллю і добре натріть сумішшю спецій.
Часник почистіть від лушпиння, і поріжте його на поздовжні шматочки.
Гострим ножем зробіть на тушки кролика неглибокі надрізи і помістіть в них шматочки часнику.
Потім тушку добре намажте майонезом і залиште на 1 годину для маринування.
Після закінчення цього часу покладіть підготовленого кролика на деко, змащене олією, і помістіть в духовку, розігріту до 200° С на 1 годину.
За цей час кролик добре запечеться і покриється рум’яною апетитною скоринкою.
Можете одночасно покласти на деко овочі, картоплю або гриби.