Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Соковитий, м’який кролик в майонезі з часником

У даному рецепті вам пропонується приготувати кролика в духовці під майонезом з часником. Запікати будемо цілу тушку. За цим рецептом кролик вийде м’яким, соковитим і ароматним.

Інгредієнти:

  • Кролик – 1 тушка.
  • Часник – 7 зубков.
  • Майонез – 150 р.
  • Сіль і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку кролика, попередньо розморожену, добре промийте проточною водою і обсушити кухонним рушником.
  • В окремій чашці змішуємо різні спеції. Це можуть бути приправа для м’яса, коріандр, чорний перець, паприка та інші за вашим смаком.
  • Кролика по своєму смаку посипте сіллю і добре натріть сумішшю спецій.
  • Часник почистіть від лушпиння, і поріжте його на поздовжні шматочки.
  • Гострим ножем зробіть на тушки кролика неглибокі надрізи і помістіть в них шматочки часнику.
  • Потім тушку добре намажте майонезом і залиште на 1 годину для маринування.
  • Після закінчення цього часу покладіть підготовленого кролика на деко, змащене олією, і помістіть в духовку, розігріту до 200° С на 1 годину.
  • За цей час кролик добре запечеться і покриється рум’яною апетитною скоринкою.
  • Можете одночасно покласти на деко овочі, картоплю або гриби.
  • Блюдо готове. Приємного апетиту!