Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Простий рецепт приготування кролика в горщиках в духовці

Кролик, запечене в горщику, – це дуже смачне і ситне блюдо. Готувати його просто. Потрібно скласти підготовлені продукти в горщики і поставити в духовку. Тушкуємо таке м’ясо обов’язково з додаванням невеликої кількості овочів.

Інгредієнти:

  • Кролик – ½ тушки (600 г).
  • Цибулю і помідори – 4 шт. по
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зубки.
  • Лист лавра і горошки чорного перцю – по 4 шт.
  • Сіль і мелений перець за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо кролика промити холодною водою і наріжте на середні шматочки.
  • Потім покладіть м’ясо в окрему мисочку, по своєму смаку посипте сіллю і перцем і перемішайте.
  • Почистіть моркву, цибулю і часник.
  • Цибулю наріжте на тонкі півкільця, моркву нашаткуйте соломкою і зробіть ножем.
  • Свіжі помідори поріжте на часточки. Якщо у вас помідори черрі, то їх розріжте на половинки.
  • В горщики укладіть половину нашаткованих цибулі і моркви.
  • Потім на овочі розкладіть шматочки м’яса кролика.
  • На м’ясо покладіть по листочку лавра, зубку розчавленого часнику і горошини перцю.
  • Потім покладіть в горщики інші моркву і цибулю.
  • Зверху розкладіть нарізані помідори і трохи посипте їх сіллю.
  • Горщики прикрийте кришками і поставте їх на 45 хвилин у духовку, розігріту до 180°С.
  • Приготоване блюдо готове до подачі на стіл.
  • Приємного апетиту!