Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково
Простий рецепт приготування кролика в горщиках в духовці
Кролик, запечене в горщику, – це дуже смачне і ситне блюдо. Готувати його просто. Потрібно скласти підготовлені продукти в горщики і поставити в духовку. Тушкуємо таке м’ясо обов’язково з додаванням невеликої кількості овочів.
Інгредієнти:
Кролик – ½ тушки (600 г).
Цибулю і помідори – 4 шт. по
Морква – 2 шт.
Часник – 4 зубки.
Лист лавра і горошки чорного перцю – по 4 шт.
Сіль і мелений перець за смаком.
Процес приготування:
М’ясо кролика промити холодною водою і наріжте на середні шматочки.
Потім покладіть м’ясо в окрему мисочку, по своєму смаку посипте сіллю і перцем і перемішайте.
Почистіть моркву, цибулю і часник.
Цибулю наріжте на тонкі півкільця, моркву нашаткуйте соломкою і зробіть ножем.
Свіжі помідори поріжте на часточки. Якщо у вас помідори черрі, то їх розріжте на половинки.
В горщики укладіть половину нашаткованих цибулі і моркви.
Потім на овочі розкладіть шматочки м’яса кролика.
На м’ясо покладіть по листочку лавра, зубку розчавленого часнику і горошини перцю.
Потім покладіть в горщики інші моркву і цибулю.
Зверху розкладіть нарізані помідори і трохи посипте їх сіллю.
Горщики прикрийте кришками і поставте їх на 45 хвилин у духовку, розігріту до 180°С.