Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Дуже смачний кролик, запечена в духовці

Вашій увазі надається рецепт запікання кролика в духовці цілою тушкою. Це смачне блюдо ви можете приготувати для святкового столу. Рецепт нескладний.

Інгредієнти:

  • Кролик – 1 тушка.
  • Лимон – ½ шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Зерна гірчиці і сіль по 1 ст. л.
  • Часник – 4 зубки.

Процес приготування:

  • Тушку кролика попередньо вимочуємо протягом 2-3 годин у воді з додаванням оцту (2 ст. л. на літр води).
  • Потім її добре промиваємо і рушником прибираємо зайву рідину.
  • Часник чистимо і подрібнюємо на часничниці.
  • В окремій мисочці змішуємо потрібну кількість майонезу із зернами гірчиці.
  • Додаємо до цієї суміші сіль, сік половинки лимона і подрібнений часник.
  • Отриманою сумішшю змащуємо тушку кролика з усіх боків і залишаємо на 1 годину для маринування.
  • Потім тушку покласти на деко і закриваємо шматочком фольги.
  • Запікаємо кролика при 190° С протягом 1,5 годин.
  • Подаємо до цього м’яса улюблений гарнір.
  • Приємного апетиту!