Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково
Як смачно запекти гусака, фаршированого рисом?
Гусак, фарширований рисом – дуже смачна страва, без якого неможливо уявити жодне застілля. Новий рік, весілля або ювілей – це страва стане кращою прикрасою святкового столу. Запечене в духовці з ароматними приправами і травами, м’ясо виходить надзвичайно ніжним, а гарнір відмінно доповнює його! Гості будуть в захваті!
Порції: 8
Час приготування: 2 години
Інгредієнти:
Гусак – 2-3 кг.
Рис -250 гр.
Майонез – 3 ст. л.
Сіль – за смаком.
Мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
Гусака попередньо очищаємо від куприка і жиру. Промиваємо його, відрізаємо крильця, так як вони дуже швидко запекутся і стануть твердими. Потім змащуємо сіллю і перцем, можна також використовувати свої улюблені приправи.
Рис промиваємо водою і відварюємо. Додаємо в готовий рис сіль і спеції за смаком.
Фаршируємо тушку гусака і зшиваємо ниткою шкірку, щоб рис не випадав під час запікання.
Верх гусака ретельно промазуємо майонезом.
Тепер викладаємо гусака на фольгу і загортаємо в неї. Кладемо на деко і ставимо в гарячу духову піч на 60 хв. Після того, як час вийде, дістаємо гусака і розрізаємо фольгу, ставимо його назад, щоб зарумянить верх і домогтися хрусткої скоринки. Запікаємо ще 20 хв.
Порада: перед подачею для краси можна прикрасити гусака фруктами. Дуже ефектно виглядають апельсини. Просто поріжте кружальцями і викладіть ними верхівку.