Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково

Дуже смачний гусак, запечений в духовці з гречкою

Гусак, запечений з гречкою – наивкуснейшее блюдо для святкового застілля. М’яке, неймовірно ніжне м’ясо і дуже соковитий, ароматний гарнір нікого не залишить байдужими. А ось добавка точно знадобиться! Спробуйте і переконайтеся самі!

Порції: 6

Час готування: 4 години

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Гречка – 200 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Печінка – 300 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку гусака добре промиваємо, зрізаємо гузку і виймаємо жир.
  • Одне яблуко очищаємо від шкірки. Розрізаємо його на частини і вирізаємо середину з насінням. Тепер подрібнюємо в блендері.
  • Натираємо нашу тушку сіллю, як зовні, так і всередині. А зверху натираємо яблучною масою. Лишаємо в такому вигляді на 3 години, щоб м’ясо промокло.
  • Гречку промиваємо в друшляку і ставимо варитися в киплячу воду на 15 хв.
  • Печінку промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім обсмажуємо їх на сковороді. Додаємо до нього гриби і печінку.
  • Залишився яблуко також поріжемо на 4 частини і видалити серединку.
  • Змішуємо шматочки яблука з підготовленою засмажкою. Солимо суміш, додаємо перець і фаршируємо нею тушку гусака. Зшиваємо нитками так, щоб вона не розвалилася під час запікання.
  • На деко кладемо рукав для запікання, а зверху укладаємо тушку гусака, тепер загортаємо її в рукав.
  • Відправляємо гусака в духову піч на 2 години, запікаємо при температурі 180 гр. Після цього розрізаємо рукав для запікання. І додаємо в нього гречку. Запікаємо ще півгодини.
  • Приємного апетиту!