Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково

Соковитий гусак, запечений в духовці – це справжній кулінарний шедевр! Таке блюдо вимагає ретельної підготовки, тоді і результат перевершить всі очікування. Гусак виходить ніжним, соковитим, з хрусткою золотою скоринкою. Справжня окраса святкового столу! Готуйтеся отримувати похвалу від гостей!

Гуска, запечена цілком з хрусткою скоринкою

Гуска, запечена цілком з хрусткою скоринкою – відмінне блюдо для урочистого дня. Новий рік, весілля і день народження, це страва прикрасить будь-який стіл. М’ясо гусака виходить дуже ніжним, ароматним і апетитним. Особливо, якщо дотримуватися всі тонкощі приготування! Від нього просто неможливо відірватися!

Порції: 10

Час приготування: 15 годин

Порада: для того, щоб вийшло ще апетитніше і смачніше, додайте інгредієнти цибулю і моркву.

Інгредієнти

  • Гусак 3 кг
  • Перець духмяний 3 горошини
  • Перець червоний мелений ½ ч. л.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Часник 1 ч. л. (сушеного)
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Яблука 4 шт. (зелених)
  • Приправа ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Першим ділом готуємо маринад для запікання. Для цього розтолочимо запашний перець і пересыплем його в тарілку.
  • До нього додаємо інші приправи: італійські трави, часник, червоний і духмяний перець, сіль. Лавровий лист кришимо на шматочки і також додаємо в суміш. Заливаємо ложкою рослинного масла. Перемішуємо.
  • Крильця краще зрізати, бо в духовці вони швидко згорять. Також потрібно вирізати гузку з жиром.
  • Коли все готово, можна натерти тушку спеціями. У такому вигляді кладемо її в целофановий пакет і відправляємо в холод приблизно на 12 годин, щоб вона замаринувалась. Тепер з допомогою ниток з’єднуємо крильця і ноги, щоб вони не розійшлися, поки будуть запікатися.
  • Яблука потрібно порізати на частини і почистити серединку. Тепер кладемо їх всередину тушки гусака. І закріплюємо все зубочистками і нитками.
  • Тепер заглянемо нашого гусака у фольгу. Для смаку в неї можна покласти шматочки цибулі і моркви.
  • Підігріваємо духову піч до 250 градусів. Ставимо деко з гусаком на 40 хв. Потім зменшуємо температуру до 180, продовжуємо випікати ще приблизно 2 години.
  • Виймаємо готового гусака, видаляємо жир і моркву.

Приємного апетиту!

Соковитий гуска, запечена в рукаві

Соковитий гусак в рукаві – рецепт дуже ніжного, м’якого і неймовірно пікантного страви. Жодне свято не обходиться без цього красеня. Рум’яний, з хрусткою скоринкою, він так і проситься, щоб його з’їли. Звичайно, його приготування зажадає часу і зусиль, але результат вас приємно здивує!

Порції: 10

Час приготування: 2 години 30 хв.

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Яблука – 5 шт.
  • Базилік – 1 ст. л.
  • Біле вино – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Ощиплем і почистимо тушку, зробимо надріз ножем і видалимо через нього всі нутрощі. Промиємо і дамо гусака трохи підсохнути.
  • Натираємо тушку гусака спеціями, щоб це було простіше зробити, можна змішати їх з ложкою рослинного масла.
  • Яблука промиваємо, розрізаємо на 4 частини і видаляємо серцевиною.
  • Також на кілька частин разрежем лимон.
  • Беремо деко, кладемо на нього рукав для запікання. Зверху кладемо гусака і починаємо фарширувати яблуками і лимоном. Тепер нитками зашиємо (можна з’єднати зубочистками) це отвір, щоб при запіканні тушка не розпалася. Але залишаємо невелику дірочку. Через неї заллємо ложку білого вина. Загортаємо тушку в рукав для запікання повністю.
  • Духову піч попередньо нагріємо і запечемо гусака при температурі 180 градусів 2 години.
  • Коли час вийшов, потрібно розгорнути рукав для запікання. І у відкритому вигляді поставити гусака ще на півгодини запікатися. Так він більше зарум’яниться.
  • Приємного апетиту!

    М’який гусак, запечений у фользі

    М’який гусак, запечений у фользі – шалено смачне блюдо, яке стане прикрасою на святковому столі. Його секрет — у правильних спеціях і хорошому маринаді. Тоді і м’ясо вийде неймовірно м’яким і ароматним. Таке блюдо просто проситься, щоб його з’їли!

    Порції:10

    Час готування: 10 годин

    Інгредієнти:

    • Тушка гусака – 3 кг.
    • Апельсин – 5 шт.
    • Соєвий соус – 3 ст. л.
    • Мед – 2 ст. л.
    • Сіль – ½ ч. л.
    • Суміш перців – ½ ч. л.
    • Вода – 3 ст. л.

    Процес приготування:

  • З одного апельсина потрібно віджати сік, змішати його з сумішшю перців, медом, сіллю і соєвим соусом.
  • Гусака почистимо, видалимо жир зсередини, промиємо і дамо йому підсохнути. Потім добре натремо його підготовленою сумішшю. Та залишимо просочуватися 6-8 годин у холодильнику.
  • Інші апельсини почистимо від шкірки і поріжемо на досить великі шматочки.
  • Тепер нафаршируємо гусака апельсиновими часточками і з’єднаємо проріз нитками і зубочистками, щоб під час запікання тушка не роз’їхалася.
  • Загортаємо гусака у фольгу. Кладемо на деко і наливаємо воду.
  • Духову піч нагріваємо до 200 градусів, і ставимо деко. Запікаємо годину, а потім зменшуємо температуру до 180 градусів. Продовжуємо запікати ще 2 години.
  • Приємного апетиту!

    Різдвяний гусак з яблуками в духовці

    Різдвяний гусак з яблуками – чудове святкове блюдо, яке відразу перетворить ваш стіл. М’ясо виходить надзвичайно ніжним, соковитим, а скориночка і хрусткою золотистою. Всі гості будуть у захваті! Готуйтеся отримувати компліменти!

    Порції: 6

    Час готування: 16 годин

    Інгредієнти:

    • Гусак – 1 шт.
    • Вода – 300 мл
    • Майоран – за смаком.
    • Рослинна олія – 2 ст. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Перець – за смаком.
    • Яблука – 5 шт.
    • Чорнослив – 100 гр.

    Процес приготування:

  • Промиваємо гусака під проточною водою і залишаємо його кілька хвилин підсохнути. Почистити нутрощі, видалити жир.
  • Натираємо м’ясо майораном, сіллю і перцем. Обернем целофановим пакетом і поставимо в холодильник на 10 годин.
  • Яблука промити, порізати на 4 частини, вирізати серединку з кісточками.
  • Чорнослив промиваємо і підсушуємо. Змішуємо його з яблуками.
  • Заповнюємо яблуками і чорносливом тушку гусака. З’єднуємо тушку нитками і зубочистками. Зверху промазуємо рослинним маслом, щоб при запіканні він став рум’яним з хрусткою скоринкою.
  • Кладемо на деко фольгу, потім укладаємо гусака і загортаємо його в фольгу. Тепер заливаємо воду.
  • Розігріваємо духову піч при температурі 200 градусів. Ставимо деко з гусаком на 1 годину, після цього розкриваємо фольгу і запікаємо ще 1,5 години при температурі 180 градусів.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт гусака, запечене з картоплею

    Гусак з картоплею – це неймовірно м’яке і ніжне м’ясо і ароматний смачний гарнір. Гусак, приготований в рукаві для запікання, стане кращою прикрасою святкового столу. Гості будуть в захваті від такого делікатесу! Справжнє задоволення для гурманів!

    Порції: 8

    Час приготування: 2 години 10 хв.

    Інгредієнти:

    • Гусак – 1 шт.
    • Картопля – 8 шт.
    • Яблука – 4 шт.
    • Сіль – за смаком.
    • Прованські трави – 1 ст. л.
    • Лавровий лист – 2 шт.
    • Перець мелений – 2 ч. л.

    Процес приготування:

  • Почистимо шкірку гусака, добре промиємо тушку і очистимо від серця, печінки, легенів. Зрізаємо крила і горло.
  • Зверху і зсередини натремо сіллю і приправами, трохи втираючи в тушку, щоб вона краще просочила ароматами.
  • Яблука промиємо і разрежем на 4 частини, видаляючи з кожної серединку з кісточками.
  • Тепер заглянемо гусака в рукав для запікання. Викладаємо на деко і ставимо в розігріту духову піч.
  • Один годину запікаємо при температурі 200 градусів.
  • Тепер почистимо картоплю. І наріжемо його часточками. Солимо і перчимо. Додамо до картоплі лаврові листи.
  • Виймаємо гусака і розкриваємо рукав для запікання, кладемо всередину до гусака картоплю. І знову ставимо на 1 годину в духовку.
  • Приємного апетиту!

    Як смачно приготувати м’ясо гусака шматочками в духовці?

    Смачно приготувати м’ясо гусака шматочками в духовці дуже просто, якщо слідувати перевіреним рецептом. А ось приправи можна додавати за власним смаком. М’ясо гусака вийде неймовірно смачним і ароматним. Від одного погляду на нього розпалюється апетит! Просто смакота!

    Порції: 8

    Час приготування: 2 години

    Інгредієнти:

    • Гусак – 1 шт.
    • Морква – 5 шт.
    • Цибуля – 4 шт.
    • Томатний соус – 3 ст. л.
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Рослинне масло – 100 мл
    • Чебрець – 30 гр.
    • Базилік – 30 гр.
    • Перець чилі – 1 шт.
    • Зерна гірчиці – 10 гр.
    • Мелений перець – щіпка.
    • Часник – 3 зубчики.

    Процес приготування:

  • Гусака промиваємо, очищаємо, ріжемо на кілька шматочків.
  • Готуємо маринад для гусака. У тарілці перемішати мелений перець і половину чебрецю з сіллю і базиліком. Тепер додамо гірчицю, видавлений через прес часник. А слідом подрібнюємо перець чилі і заливаємо 1 ложку рослинної олії. Все перемішуємо. Обвалюємо в цьому маринаді шматочки гусака. І залишаємо їх настоюватися 3 години.
  • Змащуємо маслом сковороду в якій будемо запікати гусака.
  • Цибулю чистимо від луски і нарізаємо на невеликі кубики.
  • Чистимо моркву натираємо на крупній тертці.
  • Перемішуємо моркву з соусом.
  • Гусака відправляємо в духову піч на півгодини. Потім додаємо на сковороду цибулю і моркву, перемішуємо в суміші шматочки гусака і запікаємо ще 1 годину.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт приготування гусака з яблуками і чорносливом

    Гуска, запечена з яблуками і чорносливом стане головною стравою святкового столу! Приготований цілком, з додаванням прянощів і спецій, його м’ясо виходить особливо ніжним і ароматним! Таке блюдо виглядає дуже ефектно, а головне – нікого не залишить голодним!

    Порції: 10

    Час готування: більше 2 годин

    Інгредієнти:

    • Тушка гусака – 3 кг.
    • Яблука – 4 шт.
    • Чорнослив – 7 шт.
    • Соєвий соус – 3 ст. л.
    • Майоран – 5 гр.
    • Сіль – 5 гр.
    • Перець мелений – 2 гр.
    • Цукор – 1 ч. л.
    • Сухарики з білого хліба – 100 гр.
    • Вода – 3 ст.
    • Петрушка – 10 гр.

    Процес приготування:

  • Тушку гусака потрібно добре промити, якщо є якісь залишки пір’я, то обпалити їх вогнем і дістати зсередини жир.
  • Тепер тушку треба натерти зовні і всередині сумішшю з солі і перцю.
  • Яблука підготуємо, виріжемо серцевину і разрежем досить великими шматочками.
  • Промиваємо чорнослив і видаляємо з неї кісточки.
  • Розігріваємо сковороду і розтоплюємо на неї жир.
  • Тепер 5 хв. обсмажуємо яблука і чорнослив.
  • Перекладаємо їх в окрему тарілку і додаємо до них майоран і сухарики.
  • Тепер приступаємо до фарширування гусака приготованою сумішшю. А отвори закриваємо за допомогою зубочисток.
  • Обертаємо фольгою кінці крил.
  • Нагріваємо духову піч до 200 градусів.
  • Підготовленого гусака викладаємо на деко і заливаємо 3 ст. води.
  • У жир, що залишився на сковороді, вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, і тримаємо на невеликому вогні, поки цукор не розчиниться повністю.
  • Тепер промазуємо тушку отриманим соусом. Так само потрібно буде повторити і під час запікання, через кожні 20 хв. Запікати близько 1,5 годин.
  • Коли до закінчення готування залишиться 10 хв. проколюємо черевце, що позбутися від зайвого жиру.
  • Зелень підготуємо, промиємо і даємо трохи обсохнути.
  • Перед подачею прикрашаємо гусака зеленню.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний гусак, запечений в духовці з гречкою

    Гусак, запечений з гречкою – наивкуснейшее блюдо для святкового застілля. М’яке, неймовірно ніжне м’ясо і дуже соковитий, ароматний гарнір нікого не залишить байдужими. А ось добавка точно знадобиться! Спробуйте і переконайтеся самі!

    Порції: 6

    Час готування: 4 години

    Інгредієнти:

    • Гусак – 1 шт.
    • Гречка – 200 гр.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Гриби – 200 гр.
    • Печінка – 300 гр.
    • Яблука – 2 шт.
    • Сіль, перець – за смаком.

    Процес приготування:

  • Тушку гусака добре промиваємо, зрізаємо гузку і виймаємо жир.
  • Одне яблуко очищаємо від шкірки. Розрізаємо його на частини і вирізаємо середину з насінням. Тепер подрібнюємо в блендері.
  • Натираємо нашу тушку сіллю, як зовні, так і всередині. А зверху натираємо яблучною масою. Лишаємо в такому вигляді на 3 години, щоб м’ясо промокло.
  • Гречку промиваємо в друшляку і ставимо варитися в киплячу воду на 15 хв.
  • Печінку промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім обсмажуємо їх на сковороді. Додаємо до нього гриби і печінку.
  • Залишився яблуко також поріжемо на 4 частини і видалити серединку.
  • Змішуємо шматочки яблука з підготовленою засмажкою. Солимо суміш, додаємо перець і фаршируємо нею тушку гусака. Зшиваємо нитками так, щоб вона не розвалилася під час запікання.
  • На деко кладемо рукав для запікання, а зверху укладаємо тушку гусака, тепер загортаємо її в рукав.
  • Відправляємо гусака в духову піч на 2 години, запікаємо при температурі 180 гр. Після цього розрізаємо рукав для запікання. І додаємо в нього гречку. Запікаємо ще півгодини.
  • Приємного апетиту!

    Як смачно запекти гусака, фаршированого рисом?

    Гусак, фарширований рисом – дуже смачна страва, без якого неможливо уявити жодне застілля. Новий рік, весілля або ювілей – це страва стане кращою прикрасою святкового столу. Запечене в духовці з ароматними приправами і травами, м’ясо виходить надзвичайно ніжним, а гарнір відмінно доповнює його! Гості будуть в захваті!

    Порції: 8

    Час приготування: 2 години

    Інгредієнти:

    • Гусак – 2-3 кг.
    • Рис -250 гр.
    • Майонез – 3 ст. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Мелений перець – за смаком.

    Процес приготування:

  • Гусака попередньо очищаємо від куприка і жиру. Промиваємо його, відрізаємо крильця, так як вони дуже швидко запекутся і стануть твердими. Потім змащуємо сіллю і перцем, можна також використовувати свої улюблені приправи.
  • Рис промиваємо водою і відварюємо. Додаємо в готовий рис сіль і спеції за смаком.
  • Фаршируємо тушку гусака і зшиваємо ниткою шкірку, щоб рис не випадав під час запікання.
  • Верх гусака ретельно промазуємо майонезом.
  • Тепер викладаємо гусака на фольгу і загортаємо в неї. Кладемо на деко і ставимо в гарячу духову піч на 60 хв. Після того, як час вийде, дістаємо гусака і розрізаємо фольгу, ставимо його назад, щоб зарумянить верх і домогтися хрусткої скоринки. Запікаємо ще 20 хв.
  • Порада: перед подачею для краси можна прикрасити гусака фруктами. Дуже ефектно виглядають апельсини. Просто поріжте кружальцями і викладіть ними верхівку.

    Приємного апетиту!

    М’який і соковитий гусак, запечений з апельсинами

    Гусак, запечений з апельсинами – відмінне новорічне блюдо. Воно приємно здивує ніжним, ароматним м’ясом з тонкими нотками цитруса. Від такого поєднання смаків, просто неможливо відірватися! З його приготуванням доведеться повозитися, але захоплення рідних і гостей того варті!

    Порції: 8

    Час готування: 2,5 години

    Інгредієнти:

    • Гусак – 2 кг.
    • Апельсини – 2 шт.
    • Соєвий соус – 100 мл
    • Мед – 60 гр.
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Рослинна олія – 50 мл
    • Мелений перець – за смаком.

    Процес приготування:

  • Тушку гусака потрібно підготувати. Відрізати гузку, видалити жир і все гарненько промити, щоб не було крові.
  • У мисці глибше перемішаємо мед, перець, соєвий соус, рослинна олія і сіль.
  • Підготовленою сумішшю промаж тушку зовні і всередині. Залишимо її в такому вигляді настоятися в холодильнику на 2 години.
  • Апельсини очистити від шкірки. Ділимо на шматочки, а їх наріжемо ще на кілька частин.
  • Нафаршируємо ними тушку гусака, а проріз з’єднаємо ниткою і зубочистками. Даємо тушці постояти 30 хв, щоб вона прогрілася після холоду, інакше вона може погано запектися.
  • Тепер загортаємо її у фольгу і на деку відправляємо в розігріту духову піч на 1,5 години. Потім фольгу розрізаємо і допікаємо гусака ще півгодини.
  • Приємного апетиту!