Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково
Простий і смачний рецепт гусака, запечене з картоплею
Гусак з картоплею – це неймовірно м’яке і ніжне м’ясо і ароматний смачний гарнір. Гусак, приготований в рукаві для запікання, стане кращою прикрасою святкового столу. Гості будуть в захваті від такого делікатесу! Справжнє задоволення для гурманів!
Порції: 8
Час приготування: 2 години 10 хв.
Інгредієнти:
Гусак – 1 шт.
Картопля – 8 шт.
Яблука – 4 шт.
Сіль – за смаком.
Прованські трави – 1 ст. л.
Лавровий лист – 2 шт.
Перець мелений – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почистимо шкірку гусака, добре промиємо тушку і очистимо від серця, печінки, легенів. Зрізаємо крила і горло.
Зверху і зсередини натремо сіллю і приправами, трохи втираючи в тушку, щоб вона краще просочила ароматами.
Яблука промиємо і разрежем на 4 частини, видаляючи з кожної серединку з кісточками.
Тепер заглянемо гусака в рукав для запікання. Викладаємо на деко і ставимо в розігріту духову піч.
Один годину запікаємо при температурі 200 градусів.
Тепер почистимо картоплю. І наріжемо його часточками. Солимо і перчимо. Додамо до картоплі лаврові листи.
Виймаємо гусака і розкриваємо рукав для запікання, кладемо всередину до гусака картоплю. І знову ставимо на 1 годину в духовку.