Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково

Простий і смачний рецепт гусака, запечене з картоплею

Гусак з картоплею – це неймовірно м’яке і ніжне м’ясо і ароматний смачний гарнір. Гусак, приготований в рукаві для запікання, стане кращою прикрасою святкового столу. Гості будуть в захваті від такого делікатесу! Справжнє задоволення для гурманів!

Порції: 8

Час приготування: 2 години 10 хв.

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Яблука – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Прованські трави – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець мелений – 2 ч. л.

Процес приготування:

  • Почистимо шкірку гусака, добре промиємо тушку і очистимо від серця, печінки, легенів. Зрізаємо крила і горло.
  • Зверху і зсередини натремо сіллю і приправами, трохи втираючи в тушку, щоб вона краще просочила ароматами.
  • Яблука промиємо і разрежем на 4 частини, видаляючи з кожної серединку з кісточками.
  • Тепер заглянемо гусака в рукав для запікання. Викладаємо на деко і ставимо в розігріту духову піч.
  • Один годину запікаємо при температурі 200 градусів.
  • Тепер почистимо картоплю. І наріжемо його часточками. Солимо і перчимо. Додамо до картоплі лаврові листи.
  • Виймаємо гусака і розкриваємо рукав для запікання, кладемо всередину до гусака картоплю. І знову ставимо на 1 годину в духовку.
  • Приємного апетиту!