Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково
Соковитий гусак, запечений в духовці – це справжній кулінарний шедевр! Таке блюдо вимагає ретельної підготовки, тоді і результат перевершить всі очікування. Гусак виходить ніжним, соковитим, з хрусткою золотою скоринкою. Справжня окраса святкового столу! Готуйтеся отримувати похвалу від гостей!
Гуска, запечена цілком з хрусткою скоринкою
Гуска, запечена цілком з хрусткою скоринкою – відмінне блюдо для урочистого дня. Новий рік, весілля і день народження, це страва прикрасить будь-який стіл. М’ясо гусака виходить дуже ніжним, ароматним і апетитним. Особливо, якщо дотримуватися всі тонкощі приготування! Від нього просто неможливо відірватися!
Порції: 10
Час приготування: 15 годин
Порада: для того, щоб вийшло ще апетитніше і смачніше, додайте інгредієнти цибулю і моркву.
Інгредієнти
Гусак 3 кг
Перець духмяний 3 горошини
Перець червоний мелений ½ ч. л.
Сіль 1.5 ст. л.
Лавровий лист 4 шт.
Часник 1 ч. л. (сушеного)
Масло рослинне 1 ст. л.
Перець чорний мелений ½ ч. л.
Яблука 4 шт. (зелених)
Приправа ½ ч. л.
Процес приготування:
Першим ділом готуємо маринад для запікання. Для цього розтолочимо запашний перець і пересыплем його в тарілку.
До нього додаємо інші приправи: італійські трави, часник, червоний і духмяний перець, сіль. Лавровий лист кришимо на шматочки і також додаємо в суміш. Заливаємо ложкою рослинного масла. Перемішуємо.
Крильця краще зрізати, бо в духовці вони швидко згорять. Також потрібно вирізати гузку з жиром.
Коли все готово, можна натерти тушку спеціями. У такому вигляді кладемо її в целофановий пакет і відправляємо в холод приблизно на 12 годин, щоб вона замаринувалась. Тепер з допомогою ниток з’єднуємо крильця і ноги, щоб вони не розійшлися, поки будуть запікатися.
Яблука потрібно порізати на частини і почистити серединку. Тепер кладемо їх всередину тушки гусака. І закріплюємо все зубочистками і нитками.
Тепер заглянемо нашого гусака у фольгу. Для смаку в неї можна покласти шматочки цибулі і моркви.
Підігріваємо духову піч до 250 градусів. Ставимо деко з гусаком на 40 хв. Потім зменшуємо температуру до 180, продовжуємо випікати ще приблизно 2 години.
Виймаємо готового гусака, видаляємо жир і моркву.
Приємного апетиту!
Соковитий гуска, запечена в рукаві
Соковитий гусак в рукаві – рецепт дуже ніжного, м’якого і неймовірно пікантного страви. Жодне свято не обходиться без цього красеня. Рум’яний, з хрусткою скоринкою, він так і проситься, щоб його з’їли. Звичайно, його приготування зажадає часу і зусиль, але результат вас приємно здивує!
Порції: 10
Час приготування: 2 години 30 хв.
Інгредієнти:
Гусак – 1 шт.
Яблука – 5 шт.
Базилік – 1 ст. л.
Біле вино – 1 ст. л.
Лимон – 1 шт.
Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Ощиплем і почистимо тушку, зробимо надріз ножем і видалимо через нього всі нутрощі. Промиємо і дамо гусака трохи підсохнути.
Натираємо тушку гусака спеціями, щоб це було простіше зробити, можна змішати їх з ложкою рослинного масла.
Яблука промиваємо, розрізаємо на 4 частини і видаляємо серцевиною.
Також на кілька частин разрежем лимон.
Беремо деко, кладемо на нього рукав для запікання. Зверху кладемо гусака і починаємо фарширувати яблуками і лимоном. Тепер нитками зашиємо (можна з’єднати зубочистками) це отвір, щоб при запіканні тушка не розпалася. Але залишаємо невелику дірочку. Через неї заллємо ложку білого вина. Загортаємо тушку в рукав для запікання повністю.
Духову піч попередньо нагріємо і запечемо гусака при температурі 180 градусів 2 години.
Коли час вийшов, потрібно розгорнути рукав для запікання. І у відкритому вигляді поставити гусака ще на півгодини запікатися. Так він більше зарум’яниться.
Приємного апетиту!
М’який гусак, запечений у фользі
М’який гусак, запечений у фользі – шалено смачне блюдо, яке стане прикрасою на святковому столі. Його секрет — у правильних спеціях і хорошому маринаді. Тоді і м’ясо вийде неймовірно м’яким і ароматним. Таке блюдо просто проситься, щоб його з’їли!
Порції:10
Час готування: 10 годин
Інгредієнти:
Тушка гусака – 3 кг.
Апельсин – 5 шт.
Соєвий соус – 3 ст. л.
Мед – 2 ст. л.
Сіль – ½ ч. л.
Суміш перців – ½ ч. л.
Вода – 3 ст. л.
Процес приготування:
З одного апельсина потрібно віджати сік, змішати його з сумішшю перців, медом, сіллю і соєвим соусом.
Гусака почистимо, видалимо жир зсередини, промиємо і дамо йому підсохнути. Потім добре натремо його підготовленою сумішшю. Та залишимо просочуватися 6-8 годин у холодильнику.
Інші апельсини почистимо від шкірки і поріжемо на досить великі шматочки.
Тепер нафаршируємо гусака апельсиновими часточками і з’єднаємо проріз нитками і зубочистками, щоб під час запікання тушка не роз’їхалася.
Загортаємо гусака у фольгу. Кладемо на деко і наливаємо воду.
Духову піч нагріваємо до 200 градусів, і ставимо деко. Запікаємо годину, а потім зменшуємо температуру до 180 градусів. Продовжуємо запікати ще 2 години.
Приємного апетиту!
Різдвяний гусак з яблуками в духовці
Різдвяний гусак з яблуками – чудове святкове блюдо, яке відразу перетворить ваш стіл. М’ясо виходить надзвичайно ніжним, соковитим, а скориночка і хрусткою золотистою. Всі гості будуть у захваті! Готуйтеся отримувати компліменти!
Порції: 6
Час готування: 16 годин
Інгредієнти:
Гусак – 1 шт.
Вода – 300 мл
Майоран – за смаком.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Перець – за смаком.
Яблука – 5 шт.
Чорнослив – 100 гр.
Процес приготування:
Промиваємо гусака під проточною водою і залишаємо його кілька хвилин підсохнути. Почистити нутрощі, видалити жир.
Натираємо м’ясо майораном, сіллю і перцем. Обернем целофановим пакетом і поставимо в холодильник на 10 годин.
Яблука промити, порізати на 4 частини, вирізати серединку з кісточками.
Чорнослив промиваємо і підсушуємо. Змішуємо його з яблуками.
Заповнюємо яблуками і чорносливом тушку гусака. З’єднуємо тушку нитками і зубочистками. Зверху промазуємо рослинним маслом, щоб при запіканні він став рум’яним з хрусткою скоринкою.
Кладемо на деко фольгу, потім укладаємо гусака і загортаємо його в фольгу. Тепер заливаємо воду.
Розігріваємо духову піч при температурі 200 градусів. Ставимо деко з гусаком на 1 годину, після цього розкриваємо фольгу і запікаємо ще 1,5 години при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт гусака, запечене з картоплею
Гусак з картоплею – це неймовірно м’яке і ніжне м’ясо і ароматний смачний гарнір. Гусак, приготований в рукаві для запікання, стане кращою прикрасою святкового столу. Гості будуть в захваті від такого делікатесу! Справжнє задоволення для гурманів!
Порції: 8
Час приготування: 2 години 10 хв.
Інгредієнти:
Гусак – 1 шт.
Картопля – 8 шт.
Яблука – 4 шт.
Сіль – за смаком.
Прованські трави – 1 ст. л.
Лавровий лист – 2 шт.
Перець мелений – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почистимо шкірку гусака, добре промиємо тушку і очистимо від серця, печінки, легенів. Зрізаємо крила і горло.
Зверху і зсередини натремо сіллю і приправами, трохи втираючи в тушку, щоб вона краще просочила ароматами.
Яблука промиємо і разрежем на 4 частини, видаляючи з кожної серединку з кісточками.
Тепер заглянемо гусака в рукав для запікання. Викладаємо на деко і ставимо в розігріту духову піч.
Один годину запікаємо при температурі 200 градусів.
Тепер почистимо картоплю. І наріжемо його часточками. Солимо і перчимо. Додамо до картоплі лаврові листи.
Виймаємо гусака і розкриваємо рукав для запікання, кладемо всередину до гусака картоплю. І знову ставимо на 1 годину в духовку.
Приємного апетиту!
Як смачно приготувати м’ясо гусака шматочками в духовці?
Смачно приготувати м’ясо гусака шматочками в духовці дуже просто, якщо слідувати перевіреним рецептом. А ось приправи можна додавати за власним смаком. М’ясо гусака вийде неймовірно смачним і ароматним. Від одного погляду на нього розпалюється апетит! Просто смакота!
Порції: 8
Час приготування: 2 години
Інгредієнти:
Гусак – 1 шт.
Морква – 5 шт.
Цибуля – 4 шт.
Томатний соус – 3 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Рослинне масло – 100 мл
Чебрець – 30 гр.
Базилік – 30 гр.
Перець чилі – 1 шт.
Зерна гірчиці – 10 гр.
Мелений перець – щіпка.
Часник – 3 зубчики.
Процес приготування:
Гусака промиваємо, очищаємо, ріжемо на кілька шматочків.
Готуємо маринад для гусака. У тарілці перемішати мелений перець і половину чебрецю з сіллю і базиліком. Тепер додамо гірчицю, видавлений через прес часник. А слідом подрібнюємо перець чилі і заливаємо 1 ложку рослинної олії. Все перемішуємо. Обвалюємо в цьому маринаді шматочки гусака. І залишаємо їх настоюватися 3 години.
Змащуємо маслом сковороду в якій будемо запікати гусака.
Цибулю чистимо від луски і нарізаємо на невеликі кубики.
Чистимо моркву натираємо на крупній тертці.
Перемішуємо моркву з соусом.
Гусака відправляємо в духову піч на півгодини. Потім додаємо на сковороду цибулю і моркву, перемішуємо в суміші шматочки гусака і запікаємо ще 1 годину.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування гусака з яблуками і чорносливом
Гуска, запечена з яблуками і чорносливом стане головною стравою святкового столу! Приготований цілком, з додаванням прянощів і спецій, його м’ясо виходить особливо ніжним і ароматним! Таке блюдо виглядає дуже ефектно, а головне – нікого не залишить голодним!
Порції: 10
Час готування: більше 2 годин
Інгредієнти:
Тушка гусака – 3 кг.
Яблука – 4 шт.
Чорнослив – 7 шт.
Соєвий соус – 3 ст. л.
Майоран – 5 гр.
Сіль – 5 гр.
Перець мелений – 2 гр.
Цукор – 1 ч. л.
Сухарики з білого хліба – 100 гр.
Вода – 3 ст.
Петрушка – 10 гр.
Процес приготування:
Тушку гусака потрібно добре промити, якщо є якісь залишки пір’я, то обпалити їх вогнем і дістати зсередини жир.
Тепер тушку треба натерти зовні і всередині сумішшю з солі і перцю.
Яблука підготуємо, виріжемо серцевину і разрежем досить великими шматочками.
Промиваємо чорнослив і видаляємо з неї кісточки.
Розігріваємо сковороду і розтоплюємо на неї жир.
Тепер 5 хв. обсмажуємо яблука і чорнослив.
Перекладаємо їх в окрему тарілку і додаємо до них майоран і сухарики.
Тепер приступаємо до фарширування гусака приготованою сумішшю. А отвори закриваємо за допомогою зубочисток.
Обертаємо фольгою кінці крил.
Нагріваємо духову піч до 200 градусів.
Підготовленого гусака викладаємо на деко і заливаємо 3 ст. води.
У жир, що залишився на сковороді, вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, і тримаємо на невеликому вогні, поки цукор не розчиниться повністю.
Тепер промазуємо тушку отриманим соусом. Так само потрібно буде повторити і під час запікання, через кожні 20 хв. Запікати близько 1,5 годин.
Коли до закінчення готування залишиться 10 хв. проколюємо черевце, що позбутися від зайвого жиру.
Зелень підготуємо, промиємо і даємо трохи обсохнути.
Перед подачею прикрашаємо гусака зеленню.
Приємного апетиту!
Дуже смачний гусак, запечений в духовці з гречкою
Гусак, запечений з гречкою – наивкуснейшее блюдо для святкового застілля. М’яке, неймовірно ніжне м’ясо і дуже соковитий, ароматний гарнір нікого не залишить байдужими. А ось добавка точно знадобиться! Спробуйте і переконайтеся самі!
Порції: 6
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
Гусак – 1 шт.
Гречка – 200 гр.
Цибуля – 2 шт.
Гриби – 200 гр.
Печінка – 300 гр.
Яблука – 2 шт.
Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Тушку гусака добре промиваємо, зрізаємо гузку і виймаємо жир.
Одне яблуко очищаємо від шкірки. Розрізаємо його на частини і вирізаємо середину з насінням. Тепер подрібнюємо в блендері.
Натираємо нашу тушку сіллю, як зовні, так і всередині. А зверху натираємо яблучною масою. Лишаємо в такому вигляді на 3 години, щоб м’ясо промокло.
Гречку промиваємо в друшляку і ставимо варитися в киплячу воду на 15 хв.
Печінку промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім обсмажуємо їх на сковороді. Додаємо до нього гриби і печінку.
Залишився яблуко також поріжемо на 4 частини і видалити серединку.
Змішуємо шматочки яблука з підготовленою засмажкою. Солимо суміш, додаємо перець і фаршируємо нею тушку гусака. Зшиваємо нитками так, щоб вона не розвалилася під час запікання.
На деко кладемо рукав для запікання, а зверху укладаємо тушку гусака, тепер загортаємо її в рукав.
Відправляємо гусака в духову піч на 2 години, запікаємо при температурі 180 гр. Після цього розрізаємо рукав для запікання. І додаємо в нього гречку. Запікаємо ще півгодини.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти гусака, фаршированого рисом?
Гусак, фарширований рисом – дуже смачна страва, без якого неможливо уявити жодне застілля. Новий рік, весілля або ювілей – це страва стане кращою прикрасою святкового столу. Запечене в духовці з ароматними приправами і травами, м’ясо виходить надзвичайно ніжним, а гарнір відмінно доповнює його! Гості будуть в захваті!
Порції: 8
Час приготування: 2 години
Інгредієнти:
Гусак – 2-3 кг.
Рис -250 гр.
Майонез – 3 ст. л.
Сіль – за смаком.
Мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
Гусака попередньо очищаємо від куприка і жиру. Промиваємо його, відрізаємо крильця, так як вони дуже швидко запекутся і стануть твердими. Потім змащуємо сіллю і перцем, можна також використовувати свої улюблені приправи.
Рис промиваємо водою і відварюємо. Додаємо в готовий рис сіль і спеції за смаком.
Фаршируємо тушку гусака і зшиваємо ниткою шкірку, щоб рис не випадав під час запікання.
Верх гусака ретельно промазуємо майонезом.
Тепер викладаємо гусака на фольгу і загортаємо в неї. Кладемо на деко і ставимо в гарячу духову піч на 60 хв. Після того, як час вийде, дістаємо гусака і розрізаємо фольгу, ставимо його назад, щоб зарумянить верх і домогтися хрусткої скоринки. Запікаємо ще 20 хв.
Порада: перед подачею для краси можна прикрасити гусака фруктами. Дуже ефектно виглядають апельсини. Просто поріжте кружальцями і викладіть ними верхівку.
Приємного апетиту!
М’який і соковитий гусак, запечений з апельсинами
Гусак, запечений з апельсинами – відмінне новорічне блюдо. Воно приємно здивує ніжним, ароматним м’ясом з тонкими нотками цитруса. Від такого поєднання смаків, просто неможливо відірватися! З його приготуванням доведеться повозитися, але захоплення рідних і гостей того варті!
Порції: 8
Час готування: 2,5 години
Інгредієнти:
Гусак – 2 кг.
Апельсини – 2 шт.
Соєвий соус – 100 мл
Мед – 60 гр.
Сіль – 1 ч. л.
Рослинна олія – 50 мл
Мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
Тушку гусака потрібно підготувати. Відрізати гузку, видалити жир і все гарненько промити, щоб не було крові.
У мисці глибше перемішаємо мед, перець, соєвий соус, рослинна олія і сіль.
Підготовленою сумішшю промаж тушку зовні і всередині. Залишимо її в такому вигляді настоятися в холодильнику на 2 години.
Апельсини очистити від шкірки. Ділимо на шматочки, а їх наріжемо ще на кілька частин.
Нафаршируємо ними тушку гусака, а проріз з’єднаємо ниткою і зубочистками. Даємо тушці постояти 30 хв, щоб вона прогрілася після холоду, інакше вона може погано запектися.
Тепер загортаємо її у фольгу і на деку відправляємо в розігріту духову піч на 1,5 години. Потім фольгу розрізаємо і допікаємо гусака ще півгодини.