Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково

Соковитий гуска, запечена в рукаві

Соковитий гусак в рукаві – рецепт дуже ніжного, м’якого і неймовірно пікантного страви. Жодне свято не обходиться без цього красеня. Рум’яний, з хрусткою скоринкою, він так і проситься, щоб його з’їли. Звичайно, його приготування зажадає часу і зусиль, але результат вас приємно здивує!

Порції: 10

Час приготування: 2 години 30 хв.

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Яблука – 5 шт.
  • Базилік – 1 ст. л.
  • Біле вино – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Ощиплем і почистимо тушку, зробимо надріз ножем і видалимо через нього всі нутрощі. Промиємо і дамо гусака трохи підсохнути.
  • Натираємо тушку гусака спеціями, щоб це було простіше зробити, можна змішати їх з ложкою рослинного масла.
  • Яблука промиваємо, розрізаємо на 4 частини і видаляємо серцевиною.
  • Також на кілька частин разрежем лимон.
  • Беремо деко, кладемо на нього рукав для запікання. Зверху кладемо гусака і починаємо фарширувати яблуками і лимоном. Тепер нитками зашиємо (можна з’єднати зубочистками) це отвір, щоб при запіканні тушка не розпалася. Але залишаємо невелику дірочку. Через неї заллємо ложку білого вина. Загортаємо тушку в рукав для запікання повністю.
  • Духову піч попередньо нагріємо і запечемо гусака при температурі 180 градусів 2 години.
  • Коли час вийшов, потрібно розгорнути рукав для запікання. І у відкритому вигляді поставити гусака ще на півгодини запікатися. Так він більше зарум’яниться.
  • Приємного апетиту!