Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково
Соковитий гуска, запечена в рукаві
Соковитий гусак в рукаві – рецепт дуже ніжного, м’якого і неймовірно пікантного страви. Жодне свято не обходиться без цього красеня. Рум’яний, з хрусткою скоринкою, він так і проситься, щоб його з’їли. Звичайно, його приготування зажадає часу і зусиль, але результат вас приємно здивує!
Порції: 10
Час приготування: 2 години 30 хв.
Інгредієнти:
Гусак – 1 шт.
Яблука – 5 шт.
Базилік – 1 ст. л.
Біле вино – 1 ст. л.
Лимон – 1 шт.
Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Ощиплем і почистимо тушку, зробимо надріз ножем і видалимо через нього всі нутрощі. Промиємо і дамо гусака трохи підсохнути.
Натираємо тушку гусака спеціями, щоб це було простіше зробити, можна змішати їх з ложкою рослинного масла.
Яблука промиваємо, розрізаємо на 4 частини і видаляємо серцевиною.
Також на кілька частин разрежем лимон.
Беремо деко, кладемо на нього рукав для запікання. Зверху кладемо гусака і починаємо фарширувати яблуками і лимоном. Тепер нитками зашиємо (можна з’єднати зубочистками) це отвір, щоб при запіканні тушка не розпалася. Але залишаємо невелику дірочку. Через неї заллємо ложку білого вина. Загортаємо тушку в рукав для запікання повністю.
Духову піч попередньо нагріємо і запечемо гусака при температурі 180 градусів 2 години.
Коли час вийшов, потрібно розгорнути рукав для запікання. І у відкритому вигляді поставити гусака ще на півгодини запікатися. Так він більше зарум’яниться.