Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково

Як смачно приготувати м’ясо гусака шматочками в духовці?

Смачно приготувати м’ясо гусака шматочками в духовці дуже просто, якщо слідувати перевіреним рецептом. А ось приправи можна додавати за власним смаком. М’ясо гусака вийде неймовірно смачним і ароматним. Від одного погляду на нього розпалюється апетит! Просто смакота!

Порції: 8

Час приготування: 2 години

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Морква – 5 шт.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – 100 мл
  • Чебрець – 30 гр.
  • Базилік – 30 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Зерна гірчиці – 10 гр.
  • Мелений перець – щіпка.
  • Часник – 3 зубчики.

Процес приготування:

  • Гусака промиваємо, очищаємо, ріжемо на кілька шматочків.
  • Готуємо маринад для гусака. У тарілці перемішати мелений перець і половину чебрецю з сіллю і базиліком. Тепер додамо гірчицю, видавлений через прес часник. А слідом подрібнюємо перець чилі і заливаємо 1 ложку рослинної олії. Все перемішуємо. Обвалюємо в цьому маринаді шматочки гусака. І залишаємо їх настоюватися 3 години.
  • Змащуємо маслом сковороду в якій будемо запікати гусака.
  • Цибулю чистимо від луски і нарізаємо на невеликі кубики.
  • Чистимо моркву натираємо на крупній тертці.
  • Перемішуємо моркву з соусом.
  • Гусака відправляємо в духову піч на півгодини. Потім додаємо на сковороду цибулю і моркву, перемішуємо в суміші шматочки гусака і запікаємо ще 1 годину.
  • Приємного апетиту!