Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково

М’який гусак, запечений у фользі

М’який гусак, запечений у фользі – шалено смачне блюдо, яке стане прикрасою на святковому столі. Його секрет — у правильних спеціях і хорошому маринаді. Тоді і м’ясо вийде неймовірно м’яким і ароматним. Таке блюдо просто проситься, щоб його з’їли!

Порції:10

Час готування: 10 годин

Інгредієнти:

  • Тушка гусака – 3 кг.
  • Апельсин – 5 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Суміш перців – ½ ч. л.
  • Вода – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • З одного апельсина потрібно віджати сік, змішати його з сумішшю перців, медом, сіллю і соєвим соусом.
  • Гусака почистимо, видалимо жир зсередини, промиємо і дамо йому підсохнути. Потім добре натремо його підготовленою сумішшю. Та залишимо просочуватися 6-8 годин у холодильнику.
  • Інші апельсини почистимо від шкірки і поріжемо на досить великі шматочки.
  • Тепер нафаршируємо гусака апельсиновими часточками і з’єднаємо проріз нитками і зубочистками, щоб під час запікання тушка не роз’їхалася.
  • Загортаємо гусака у фольгу. Кладемо на деко і наливаємо воду.
  • Духову піч нагріваємо до 200 градусів, і ставимо деко. Запікаємо годину, а потім зменшуємо температуру до 180 градусів. Продовжуємо запікати ще 2 години.
  • Приємного апетиту!