Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково
М’який гусак, запечений у фользі
М’який гусак, запечений у фользі – шалено смачне блюдо, яке стане прикрасою на святковому столі. Його секрет — у правильних спеціях і хорошому маринаді. Тоді і м’ясо вийде неймовірно м’яким і ароматним. Таке блюдо просто проситься, щоб його з’їли!
Порції:10
Час готування: 10 годин
Інгредієнти:
Тушка гусака – 3 кг.
Апельсин – 5 шт.
Соєвий соус – 3 ст. л.
Мед – 2 ст. л.
Сіль – ½ ч. л.
Суміш перців – ½ ч. л.
Вода – 3 ст. л.
Процес приготування:
З одного апельсина потрібно віджати сік, змішати його з сумішшю перців, медом, сіллю і соєвим соусом.
Гусака почистимо, видалимо жир зсередини, промиємо і дамо йому підсохнути. Потім добре натремо його підготовленою сумішшю. Та залишимо просочуватися 6-8 годин у холодильнику.
Інші апельсини почистимо від шкірки і поріжемо на досить великі шматочки.
Тепер нафаршируємо гусака апельсиновими часточками і з’єднаємо проріз нитками і зубочистками, щоб під час запікання тушка не роз’їхалася.
Загортаємо гусака у фольгу. Кладемо на деко і наливаємо воду.
Духову піч нагріваємо до 200 градусів, і ставимо деко. Запікаємо годину, а потім зменшуємо температуру до 180 градусів. Продовжуємо запікати ще 2 години.