Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково
М’який і соковитий гусак, запечений з апельсинами
Гусак, запечений з апельсинами – відмінне новорічне блюдо. Воно приємно здивує ніжним, ароматним м’ясом з тонкими нотками цитруса. Від такого поєднання смаків, просто неможливо відірватися! З його приготуванням доведеться повозитися, але захоплення рідних і гостей того варті!
Порції: 8
Час готування: 2,5 години
Інгредієнти:
Гусак – 2 кг.
Апельсини – 2 шт.
Соєвий соус – 100 мл
Мед – 60 гр.
Сіль – 1 ч. л.
Рослинна олія – 50 мл
Мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
Тушку гусака потрібно підготувати. Відрізати гузку, видалити жир і все гарненько промити, щоб не було крові.
У мисці глибше перемішаємо мед, перець, соєвий соус, рослинна олія і сіль.
Підготовленою сумішшю промаж тушку зовні і всередині. Залишимо її в такому вигляді настоятися в холодильнику на 2 години.
Апельсини очистити від шкірки. Ділимо на шматочки, а їх наріжемо ще на кілька частин.
Нафаршируємо ними тушку гусака, а проріз з’єднаємо ниткою і зубочистками. Даємо тушці постояти 30 хв, щоб вона прогрілася після холоду, інакше вона може погано запектися.
Тепер загортаємо її у фольгу і на деку відправляємо в розігріту духову піч на 1,5 години. Потім фольгу розрізаємо і допікаємо гусака ще півгодини.