Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково

М’який і соковитий гусак, запечений з апельсинами

Гусак, запечений з апельсинами – відмінне новорічне блюдо. Воно приємно здивує ніжним, ароматним м’ясом з тонкими нотками цитруса. Від такого поєднання смаків, просто неможливо відірватися! З його приготуванням доведеться повозитися, але захоплення рідних і гостей того варті!

Порції: 8

Час готування: 2,5 години

Інгредієнти:

  • Гусак – 2 кг.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Мед – 60 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку гусака потрібно підготувати. Відрізати гузку, видалити жир і все гарненько промити, щоб не було крові.
  • У мисці глибше перемішаємо мед, перець, соєвий соус, рослинна олія і сіль.
  • Підготовленою сумішшю промаж тушку зовні і всередині. Залишимо її в такому вигляді настоятися в холодильнику на 2 години.
  • Апельсини очистити від шкірки. Ділимо на шматочки, а їх наріжемо ще на кілька частин.
  • Нафаршируємо ними тушку гусака, а проріз з’єднаємо ниткою і зубочистками. Даємо тушці постояти 30 хв, щоб вона прогрілася після холоду, інакше вона може погано запектися.
  • Тепер загортаємо її у фольгу і на деку відправляємо в розігріту духову піч на 1,5 години. Потім фольгу розрізаємо і допікаємо гусака ще півгодини.
  • Приємного апетиту!